Година из кошмара: Новак и даље без титуле, угрожено и прво мјесто

СрпскаИнфо
Foto: Танјуг/АП

Највећи тенисер у историји Новак Ђоковић има годину из кошмара. Послије прва три турнира на којима није успио да догура до финала у 2024. години, сада је у Риму поражен од Алехандра Табила у шеснаестини финала.

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић није успио да се пласира у осмину финала мастерса у Риму, пошто је у трећем колу неочекивано поражен од Алехандра Табила.

На тај начин, Ноле је наставио са серијом лоших резултата које биљежи у 2024. години, у којој није освојио ниједан трофеј, а чак није стигао ни до неког финала.

Новаку је мастерс у Риму био четврти турнир у сезони. Претходно је учествовао на Аустралијан опену, Индијан Велсу и Монте Карлу, а најдаље је стизао до полуфинала, два пута.

Новак је на Аустралијан опену елиминисан у полуфиналу од Јаника Синера, који је потом и освојио први гренд слем у сезони. Затим је у Индијан Веслу поражен у истом колу као и сада у Риму, када је бољи од њега био још један Италијан, Лука Нарди. Када је почела сезона шљаке, Ђоковић је у Монте Карлу стигао до полуфинала, гдје је на крају положио оружје пред Каспером Рудом.

Истивремено,поразом од Алехандра Табила Новак није изгубио само прилику за седму титулу у Риму, већ је значајно повећао шансе да послије Ролан Гароса изгуби прво мјесто на АТП листи.

Није Ђоковић искористио прилику да увећа предност на АТП листи у односу на Јаника Синера, који је одустао од Рима и неизјвестан је за други гренд слем сезоне. Шта више, Србин је и изгубио 135 бодова.

То фактички значи да чак и уколико Синер не буде учествовао на Ролан Гаросу, Ђоковићу неће бити нимало лако да задржи прво мјесто.

Јер Новак у Булоњској шуми брани титулу и 2.000 поена. Ако Синер не буде учествовао Ђоковић мора да стигне бар до финала како би сачувао прво мјесто.

Ипак, није то оно најгоре, већ чињеница да најважније ствари тек следе. Наиме, тек слиједе Ролан Гарос, Вимблдон и Олимпијске игре, а Ноле није у форми…

Ролан Гарос почиње у понедељак 20. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана