Гаске отишао у пензију

ГС
Гаске отишао у пензију

Француски тенисер Ришар Гаске јуче се опростио од професионалног бављења тенисом. Он је на занимљив начин објавио ту поруку.

Гаске је у уторак испао у првом колу сингл конкуренције на Ролан Гаросу од Артура Риндеркнеха, док је јуче поражен у пару са Луком Пујем од Иге Нија и Јана Зилеинског.

Након меча објавио је да 17 прије него што ће напунити 37. рођендан завршити професионалну каријеру, а посебну пажњу је изазвала фотографија коју је одабрао.

На фотографији Гаске држи огромно јаје, а у опроштајној поруци је објаснио да се ради о његовој криптовалути под називом „justanegg".

- Надам се да ћете „јајету" дати исту подршку као што сте давали мени – написао је Гаске. 

Француз је у каријери успио освојити 16 АТП титула, а он је био и први освајач турнира Челинџер серије који се одржавао у Сарајеву под називом „Сарајево Опен" 2003. године. Занимљиво је да су се на том издању турнира појавила славна имена попут чешког тенисера Томаша Бердиха, Иве Карловића и Робина Содерлинга. 

Гаске се пензионисао као 52. тенисер свијета, а најбољи пласман је имао још 2007. године када је био седми на АТП листи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана