Финале Ролан Гароса - Новак против Руда за историјски 23. гренд слем трофеј

Srna
Foto: Instagram

Новак Ђоковић игра против Каспера Руда финални меч на овогодишњем Ролан Гаросу. Најбољи српски тенисер има прилику да освоји трећи трофеј на Купу мускетара, али и свој 23. гренд слем пехар у каријери чиме би се осамио на првом мјесту вјечне листе освајача престижних турнира. Меч на стадиону "Филип Шатрије" почиње око 14.30, кретање резултата можете да пратите на нашем порталу.

Према многим критеријумима и статистичким категоријама Новак Ђоковић је најбољи тенисер у историји белог спорта, али новим тријумфом у Паризу учинио би још један велики корак ка спортској бесмртности.

Најбољи српски тенисер против Каспера Руда игра своје седмо финале на Ролан Гаросу, а побједа би му донијела трећу титулу у Паризу и 23. гренд слем трофеј у каријери, што нико никада није урадио у мушком тенису.

Новак и Рафа тренутно су изједначени са по 22. освојена мејџорса, док у женској конкуренцији Маргарет Корт има 24, а Серена Вилијамс 23.

Ђоковић је неколико пута истицао да је у овој фази његове каријере акценат на освајању гренд слем титула које би поставиле добар темељ за постављање апсолутног рекорда, који ће тешко бити достигнут у деценијама које долазе.

Новаку у финалу неће бити лако. Јесте српски тенисер победио у сва четири досадашња међусобна дуела против Руда, али Данац у Паризу игра можда и најбољи тенис у каријери.

У претходних шест мечева на париској шљаци, Руд је изгубио само три сета, да би сав таленат и квалитет показао у полуфиналу, убедљиво савладавши Александера Зверева са 6:3, 6:4, 6:0, преноси Ртс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана