Ево колико је зарадила Олга Даниловић послије пласмана каријере на Ролан Гаросу

ГС
Ево колико је зарадила Олга Даниловић послије пласмана каријере на Ролан Гаросу

Српска тенисерка Олга Даниловић елиминисана је са Ролан Гароса и њена бајка је завршена, пошто је боља од ње била шампионка Вимблдона Маркета Вондрушова.

Српска тенисерка се из Париза враћа са 110 освојених бодова, јер је прошле сезоне бранила 90 и треће коло, а сада је отишла корак даље и напредоваће на ВТА листи.

Такође, биће богатија за 250.000 евра, што јој је највећа зарада у каријери за један турнир! Укупно је у каријери до овог Ролан Гароса Олга зарадила 1.312.583 долара.

Олга је својевремено освојила ВТА турнир у Москви, али је тада зарадила тек 68.000 долара. То јој је дуго био рекорд на једном турниру када је новац у питању.

Пошто је наградни фонд за Гренд слемове знатно већи, Олга је сада зарадила готово дупло више новца прошле године, када је дошла до трећег кола Ролан Гароса, а сада је дуплирала ту зараду.

Олга Даниловић је имала прилику и да побједом над Вондрушовом дође до ренкинга каријере. Након Ролан Гароса ће бити на 107. мјесту. Да је побиједила, била би на 78. мјесту, што би јој био најбољи пласман у каријери и избјегла би да игра квалификације на Гренд слемовима, што би јој значајно олакшало ситуацију, пише Телеграф.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана