Ево када ће Ђоковић играти осмину финала Ролан Гароса: Организатори донијели чудну одлуку!

ГС
Foto: Танјуг/АП

Новак Ђоковић је прошао кроз прави пакао у дуелу против Лоренца Мусетија и дошао је до осмине финала. Тамо га чека Аргентинац Франсиско Серундоло, тренутно 27. тенисер свијета, који је изузетно опасан на шљаци.

Организатори Ролан Гароса су одредили и термин тог меча, а то ће бити трећи сусрет дана у понедјељак 3. јуна на централном терену Филип Шатрије.

Прво ће се одиграти два сингла у женској конкуренцији, између Елине Свитолине и Елене Рибакине, па дуел између Еме Наваро и Арине Сабаленке.

Новак ће затим на терен, а то неће бити прије 15 часова.

Ноле је меч са Мусетијем играо у ноћном термину. Иако је требало да меч почне у 20.15, послије очајне организације у убацивања још једног недовршеног меча који је прекинут због кише (Димитров - Бергс), меч је почео послије 22.30. А онда се одужио и игра је трајала четири и по сата ефективне игре, а уз паузе се све завршило тек у три сата послије поноћи.

Одлука организатора је помало чудна, јер ће Новак имати мање времена за рехабилитацију, него што би то било да је играо поново у вечерњем термину.

За ноћни дуел су организатори ипак одабрали меч између Александера Зверева и Холгера Рунеа.

Интересантно је да Новак до сада никада у каријери није играо са Серундолом, иако је Аргентинац већ неко вријеме у Топ 30 играча на свијету. Један од разлога је и то што је Новак мање играо у посљедњих неколико година, када је и кренуо успон Серундола, који је посебно опасан на шљаци.

Аргентинац је и направио мало изненађење у трећем колу јер је елиминисао боље рангираног тенисера, Американца Томија Пола, кога је савладао са 3:1 и заказао дуел против најбољег свих времена, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана