Енди Родик изнио црне прогнозе за Ђоковића

GS
Foto: Tennis365

Новак Ђоковић је у сриједу подвргнут операцији покиданог менискуса кољена у Паризу, а бивши први тенисер свијета Енди Родик изнио је мрачну прогнозу о нади да ће играти на Вимблдону и Олимпијским играма.

Иако седмоструки шампион тек треба да одлучи да ли ће да се повуче са Вимблдона, мало је вјероватно да ће бити спреман за турнир који почиње 1. јула.

Ђоковић се нада да ће се вратити на терен како би играо на Олимпијским играма у Паризу, јер је изјавио да је освајање златне медаље за Србију посљедњи велики циљ у његовој каријери препуној трофеја.

Међутим, Roddick је сугерисао да повреда менискуса коју је Ђоковић задобио не само да ће га искључити из Вимблдона и Олимпијских игара, већ га може приморати да размотри завршетак сезоне 2024. године и фокусира се на посљедњи покушај освајања титула сљедеће године, преноси tennis365.com.

“Оперисан је и много ће зависити од тога колико је кидање менискуса јако. Када сам имао 17 година, поцијепао сам менискус, очигледно је то млађе тијело, и играо сам за четири-пет мјесеци. Урадио сам то поново прије неколико мјесеци и само сам се одмарао, али разлика је у томе што ја не морам да играм Вимблдон за мјесец дана. Ова операција, барем на основу свих врста које сам видио, укључујући и моју, искључује Олимпијске игре и озбиљно доводи у питање Вимблдон.

Није само ствар у томе да кажете моје кољено је у реду за мјесец дана, јер морате тренирати, а посебно Новак. Његова специјалност је у томе да исцрпљује противнике, остаје у поенима, помјера противнике с једне стране на другу и стално поставља питања. Новаку су потребне његове ноге. Потребне су му његове дефанзивне вештине. Он је вјероватно најбољи дефанзивни играч у историји тениса, а за дефанзиву се ослањате на своје ноге”, рекао је Родик.

Родик је наставио да сугерише да можда нису само Вимблдон и Олимпијске игре у опасности за Ђоковића.

"Не треба се кладити против великана, али када неко има 37 година и почне са операцијама кољена, то је проблем," рекао је Родик.

"Повреда менискуса у кољену није велики проблем када имате 24, 25, 26 година, али тајминг овог повреда је лош. Ово је најкраће вријеме за опоравак у години. Рекао бих да је трава тренутно његова најбоља подлога и најгора подлога за његове противнике. Ако се повуче за двије нед‌јеље, то је лоше. То такође доводи УС Опен у опасност и могао би само да заврши ову сезону и направи један посљедњи покушај сљедеће године. Да се опорави за следећу годину”, рекао је Родик па додао:

"Најбоља ствар коју може да уради је да, ако зна да нема шансе за играње је да се повуче прије него што се направи жријеб (за Вимблдон)."

Родик је такође одбацио теорију да Ђоковић треба да освоји олимпијско злато да би употпунио своју заоставштину.

"Видео сам аргумент да, ако не освоји олимпијско злато, то мијења све. Не, не мијења. То је један турнир сваке четири године на насумичном мјесту који је угуран у сезону. То једноставно није исто за тенисере (као за остале спортисте).

Да се тенисери претварају да је то исто као за било ког другог олимпијског спортисту који можда такође има посао у Хоме Депоту је лудило”, оцијенио је он те поручио:

"Можда је важно за Новака, али Олимпијске игре не значе исто за тенисере као за друге спортисте."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана