Џумхур: Овај турнир треба региону

Д.Д.
Џумхур: Овај турнир треба региону

БАЊАЛУКА - Дамир Џумхур сјајно је кренуо на Српска опену. У првом колу успио је да са 2:0 у сетовима савладао Лиама Броудија а импресиван је био други сет који је добио са 6:0.

За њега је Бањалука била велика шанса да се докаже.
- Имао сам тежак период, након Роланд Гароса имао сам здравствених проблема и операцију, тако да сам био неколико мјесеци ван терена. Изгубио сам пуно поена и ренкинг. Био сам 250 на листи, морао сам да имам још Челенџера, овај турнир је био шанса за мене и морао сам да је искористим - поручио је Џумхур.
Он се затим осврнуо и на чињеницу да је турнир пресељен ове сезоне из Београда у Бањалуку.
- Регион треба овај турнир. Сви играчи су овдје вољени и за земље бивше Југославије овај турнир пуно значи како нама тенисерима тако и публици. Мислим да би била велика ствар за Бањалуку и БиХ да буде и наредних година.  Када би могли наредних година да имао овакав турнир била би одлична прилика за публику и играче. Сви смо свјесни колико Новак Ђоковић значи за турнир. Знате шта значи он је најбољи у историји и људи су са терена гледали његов трениг а не меч- изјавио је бх. тенисер.
Он је имао велику подрпшку навијача на Гренд стенду.
-Ове године ме није изненадила велика подршка . Прошле године ме мало изненадило али сада сам већ очекивао. Надам се да ће бити и уз мене на наредном дуелу- рекао је Џумхур.

Након пораза у прошлогодишњем финалу Џумхур је заплакао. Тих суза се и даље сјећа.
- Бањалуку памтим по добром. Сузе су биле због свега што се дешавало јер нисам знао да ли ћу се икад вратити тенису и због те седмице сам схватио да могу да играм на добром нивоу. Имао сам данас мало нервознији старт , колико год тренирате меч је нешто друго, има треме и страха. У прва три гема пуно брејк лопти нисам искористио. Али био сам бољи за ниво. Када сам подигао ниво и пустио руку изгледало је заиста доста добро. Јако битно да сам брзо да се нисам дуго задржао на терену јер ме сад чека исцрпљујући меч- истакао је бх.тенисер
У наредном колу Џумхур ће да игра против легендардног Ришара Гаскеа који је елиминисао Дину Прижмића. У досадашња два међусобна дуела није освојио ни сет.
-Нијее да нисам био близу. Знам отприлике како треба играти и какав је борац. Може још да игра на врхунском нивпу али ако будем као данас у другом сету имам чему да се надам - рекао је Џумхур који се захвалио селектору БиХ Зорану Зрнићу на помоћи током турнира и свему што ради и најавио је да се нада да ће до краја године да се пласира међу 150. тенисера на АТП листи.
 


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана