Џумхур: Осјетио сам енергију са трибина

Д.Д.
Џумхур: Осјетио сам енергију са трибина

БАЊАЛУКА - Најбољи меч дана на турниру Српска опен одиграли су тенисер из БиХ Дамир Џумхур и Француз Ришар Гаске.

Након три сата беспоштедне борбе на крају је уз велику подршку публике славио Џумхур који је већ двије године миљеник бањалучке публике. Након финала Џеленџера опет је оправдао позивницу коју је добио.

- Публика је била феноменална, трибине пуне, осјети се енергија јер је терен мањи и блићи сам навијачима. Некако сам баш осјетио енергију кад је било најпотребније и заиста је било уживање играти. Потрудићу се сутра да наставим са добрим играма- истакао је Џумхур.

Он ће сутра да игра против Андреја Рубљова на централном терену.

- Рекао сам директору Ђорђу Ђоковићу да желим да играм на Гренд стенду. Топ је срећан терен за мене јер сам играо на њему играо финале Џеленџера. Сад морам на централни терен. Одлично искуство ће бити меч против Рубљова. Недостајали су ми овакви мечеви против јаких тенисера и кад изгубите напредујете. Рубљов је тренутно у најбољој форми на шљаци. Биће веома интересантан меч за мен-поручио је Џумхур.

Упитан је о стању тениса у БиХ, а након што је Новак Ђоковић јуче рекао да је забринут за српски тенис.

"Када би се Југославија саставила опет, мислим да би били земља са највише квалитетних и вансеријских играча, а у смислу колико се улаже у спорт. Једноставно мора се улагати, мора се радити на талентима и свему", закључио је Џумхур.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана