Двојица младих тенисера погинула у стравичној несрећи у САД, један има везе с Ђоковићем

Г.С.
Двојица младих тенисера погинула у стравичној несрећи у САД, један има везе с Ђоковићем

ЊУЈОРК - Два 14-годишња дjечака погинула, а двijе особе су тешко поврijеђене након што је у срijеду увече у Јерихону на Лонг Ајленду пијани возач улетио у контра смјер и својим камионетом се закуцао у њихов аутомобил.

Несрећа се догодила на Сјеверном Бродвеју када је ударио у лимузину у којој су била четири тинејџера.

Два дјечака, Дру Хасенбајн и Итан Фалковиц, обојица 14 година, преминули су на лицу мјеста, док су остали дјечаци, 16 и 17 година, хоспитализовани с унутрашњим повредама.

Хасенбајн је био национално рангиран и високо цијењени тенисер, који је играо у универзитетском тиму иако је био средњошколац. Фалковиц је био и звијезда тог универзитетског тима. Четири дјечака су се очигледно враћала кући послије вечере да прославе побједу на тениском такмичењу.

У међувремену, Џеј Харис, тениски тренер Хасенбајна и Фалковица, назвао је двојицу дјечака “невјероватним момцима” и “најбољим пријатељима” који су почели да играју тенис када су имали само пет година док нису постали дио универзитетског тима као ученици осмог разреда.

Након што их је ударио камионет, аутомобил дјечака је ударио у друго возило у којем су била жена (49) и 16-годишњи дјечак. Они су медицински обрађени и пуштени кући.

Према ријечима тужиоца, Синг је возио пијан када се несрећа догодила и побјегао је с лица мјеста. Он се суочава с оптужбама за тешко убиство у саобраћају, односно убиство из нехата, вожњу под утицајем алкохола и напад.

Тужиоци су навели да је Синг побјегао са мјеста несреће и да је пронађен како се крије на оближњем паркингу, да би касније тврдио да није управљао возилом.

Тужиоци кажу да је Синг на свом алкометру показао 0,18, што је дупло више од законске границе. Судија који је саслушао оптужбу није одобрио кауцију и одредио је Сингу притвор.

Бен Ротенберг, амерички новинар који прати тенис и који је познат по не баш пријатељским ставовима према Новаку Ђоковићу, на свом Твитер налогу открио је да је Хасенбајн на финалу УС Опена између Нолета и Дмитрија Медведева бацао новчић прије почетка меча.

Он је додао и да је младић био високопозициониран млади тенисер, преноси Telegraf.rs

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана