Друго финале за Недића

Дарко Драгичевић
Друго финале за Недића

Андреј Недић (АТП 1187), прошлонедјељни освајач ИТФ Фјучерс турнира у Приједору наставља тениски узлет на серији БХ Фјучерс турнира.

Након 1.кола у којем је без већих проблема савладао Андреја Радојичић  из Србије, резултатом 6/1,6/0,  у 2.колу имао озбиљан и тежак испит:

Себастиан Соргер (АТП 769) млада нада аустијског тениса био је изразити фаворит против Недића док им се нису рекет укрстили на терену

Брилијантном и дисциплинованом игром, диктирајуци свој темпо цијело вријеме меча, највећа нада тениса Републике Српске али и БХ тениса у овом тренутку Андреј Недић, поново је показао да посједује квалитет за највеће домете савладавши Соргера резултатом 6/1, 6/3.

Недићу је то био 22 АТП бод ове сезоне.

Јутрос је у наставку меча, који је због кише био прекинут, у четвртфиналу турнира савладао одличног Радомира Томића из Зворника, још једног талентованог играча новог таласа српског тениса у БиХ.

Резултатом 7/5,7/5 побједио је Недић али да је побједа отишла и на страну Томића, не би била незаслужена јер су наша два младића одиграла сјајан меч као и цијели турнир.

Радомир Томић је пласманом у четвртфинале освојио 2 нова АТП бода.

Полуфинални меч у којем су се данас у 13.00 часова састали Рус Кирил Киватсев (АТП 630) и Андреј Недић (АТП 1187) донио је нову радост за наш тенис.

Брилијантном игром у првом сету који је завршен за само 22.минута игре завршен резултатом 6/0 у корист Недића. 

Други сет је донио много већу неизвјесност, након 2:0 Киватсев је заиграо много боље и окренуо резултат на 2:4.

Код резултата 3:5, Киватсев је освојио свој сервис гем чиме је и завршен други сет резултатом 3:6.

Трећи сет доноси много бољу игру Недића у односу на други сет.

Сет је отворио сервис гемом и сто су чувајући своје сервисе стигли до 2:1, Недић прави брејк и убрзо стизе до резултата 5:2 а након тога Киваттсев одваја сервис за 5:3.

Недић је одлично одиграо свој сервис гем и посљедњи овог меча, након прве неискориштене меч лопте, другу је искористио и сасвим заслужено, резултатом 6/0,3/6,6/3 обезбједио пласман у финале ИТФ Фјучерс турнира у Брчком.

Велика побједа за Андреја Недића, за његов Тениски клуб ДОБОЈ, ТСРС и ТСБИХ!

Недић је повремени члан Дејвис Куп репрезентације БиХ а Томић јуниорске али нема сумње да овим момцима треба указати прилику и пружити максималну подршку од стране Тениског савеза Републике Српске а поготово Тениског савеза БиХ, која до сада од стране кровног савеза није била на задовољавајућем нивоу.

Недићев матични клуб ТК Добој се раније, у више наврата, обраћао ТСБИХ у циљу стицања подршке и финансијске подршке те добио нека обећања која већим дијелом нису испуњена иако је јасно изразио жељу да своју каријеру гради наступајуци за земљу у којој је рођен.

Према информацијама које смо добили, Тениски савез Републике Српске који је један од два оснивача Тениског савеза БиХ, након одличних резултата Андреја Недића ради на пројекту обезбјеђивања средстава за наступ овог играча на што већем броју Челендзер турнира.

Надамо се да ће и Тениски савез БиХ дати свој допринос и укључити се у пројекат даљег развоја не само Андреја Недића, Азиза Кјаметовића, Немање Малешевића, Радомира Томића, Владана Тадића већ и свих других талентованих тенисера који већ колико сутра треба да буду носиоци игре тениске репрезентације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана