Дражен Петровић: Титула - пут за нове АТП бодове

Дарко Драгичевић
Дражен Петровић: Титула - пут за нове АТП бодове

ПРЊАВОР - Тенисер Дражен Петровић постао је шампион БиХ у сениорској конкуренцији. Он је на финалном турниру у Сарајеву остварио четири побједе на путу до прве титуле.

Петровић је на путу до трофеја савладао Кемала Асотића 6:3, 6:1, затим Мирана Пашића из Тузле 6:1, 6:0 те је у полуфиналу побиједио Амара Силајџића 6:0, 6:3.

У финалу је играо против пуно искуснијег Луке Пуљића. Изгубио је први сет иако је повео 3:1, али је затим заиграо сјајно и успио да преокрене дуел, који је на крају противник предао при резултату 1:1 и 3:0 у трећем сету због исцрпљености.

Петровић је истакао да је првенство БиХ било веома исцрпљујуће и да се то осјетило посебно у финалу.

- Изузетно напоран је био финални турнир. Дошао сам и мало уморан након што сам одиграо три турнира прије тога. Ипак оно што је било најбитније јесте то да сам био у доброј форми. Добио сам прва три ривала без изгубљеног сета. У финалу сам имао мали пад у првом сету гдје је ривал успио да га освоји и то ми је био први изгубљени сет на турниру. Ипак, заиграо сам пуно боље и на крају дошао до изједначења, а затим и вођства у трећем сету. Турнир је био веома напоран па ми је ривал предао меч. Почели су да га хватају грчеви, био је исцрпљен и на крају сам дошао до трофеја. Пуно ће ми значити ова титула за наставак сезоне - истакао је Петровић.

Тријумфом у Сарајеву Петровић је обезбиједио и специјалну позивницу за неки од фјучерса у БиХ. Ускоро ће бити познато и на којем ће играти у главном жријебу.

- Одлично сам стартовао у новој години. Освојио сам АТП бодове у Анталији што ми је био прави замах за сезону. Сад сам постао шампион БиХ и то ће ми донијети позивницу за неки од наредних фјучерса. Тако да ће ми то олакшати пуно такмичење јер нећу морати да играм квалификације и могу одмах покушати да освојим додатне бодове - истакао је Петровић.

Мини припреме

Након освајања титуле шампиона слиједе мини припреме па нове обавезе.

- Након припрема имамо у плану да одиграмо један турнир у региону. Видјећемо да ли ће то бити Куршумлија или Дубровник, а након тога почињу фјучерси у БиХ. Ту ћу видјети на којем ћу имати позивницу да се што боље спремим - додао је тенисер из Прњавора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана