Додик обишао тениски комплекс: Изградњом терена стављен печат на ово вријеме

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је изградњом тениског комплекса у Бањалуци стављен печат на једно вријеме и истакао да данас почиње незаборавних седам дана у овом граду, гдје ће бити одржан турнир "Српска опен".

"Овдје је све спремно, све је сигурно и ово је мјесто које ће обиљежити не само оне који су ово радили, него и Бањалуку и Републику Српску", рекао је Додик новинарима у новоизграђеном тениском комплексу у Парку Младен Стојановић у Бањалуци.

Он је навео да је на почетку изградње овог комплекса било скепсе, али да је све завршено у кратком року, те нагласио да је ово јединствена прилика за Српску и Бањалуку.

Додик је поново захвалио свима који су учествовали у овом пројекту, од премијера Српске Радована Вишковића, министра финансија Зоре Видовић, градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, предсједника Народне скупштине, посланичких клубова, људи који су бдјели над техничким детаљима, са директором турнира Ђорђем Ђоковићем на челу.

"Урадили смо нешто што ће ставити печат на ово временско дешавање у Бањалуци.
Ово ће остати догађај који ће сигурно обиљежити и вријеме које долази и често ће се о овоме говорити. Оно што је најважније, бићемо виђени на многим дестинацима у свијету", истакао је Додик.

Додик је пожелио свим играчима успјех и добре спортске резултате.

Што се тиче временске прогнозе за наредне дане, Додик је рекао да постоје правила у тенису - у случају када пада киша не игра се, чим престане наставља се.

"Ово је свјетски догађај и тако је и уређено. Мени дјелује врхунски", закључио је Додик, који је тениски комплекс посјетио у друштву директора турнира Ђорђа Ђоковића, предсједника Тениског савеза Републике Српске Драшка Милиновића и предсједника Организационог одбора турнира "Српска опен" Бојана Вујића.

Тениски комплекс у Бањалуци, који је изграђен за нешто више од четири мјесеца, намијењен је за турнир "Српска опен" који ће наредних дана угостити Новака Ђоковића и остала велика имена из свијета бијелог спорта, а свечано је отворен 12. априла.

Само централни терен има капацитет од чак 6.000 мјеста, а реновирани су и постојећи терени у оквиру тениског комплекса у Парку Младен Стојановић.

Турнир "Српска опен" почиње сутра и трајаће до 23. априла.

Осим Ђоковића, у Бањалуци ће играти Андреј Рубљов, Станислас Вавринка, Борна Ћорић, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Ласло Ђере, Филип Крајиновић, Ненад Зимоњић и други.

"Српска опен 2023" је АТП турнир из серије 250, који се након двије узастопне године у Београду, ове године одржава у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана