Добојлија Марко Максимовић тренира са Новаком Ђоковићем

ГС
Добојлија Марко Максимовић тренира са Новаком Ђоковићем

ДОБОЈ - Када српски тенисер Новак Ђоковић са вама тренира три дана узастопно, мора да нешто добро радите. Управо је то случај са Марком Максимовићем из Добоја.

18-годишњак је једини који је са Новаком на овогодишњем Вимблдону тренирао у више наврата, ако не рачунамо неуспјели покушај са Ником Кирјосем који је спријечила киша.

Први пут још другог дана турнира. Потом је спремао Ђоковића за меч са Холгером Рунеом који је овај добио у три сета. Био је то добар знак, па су тако и сутрадан у дворанским условима на бетону заједно тренирали као и данас послије вијести о повлачењу Алекса Де Минора.

Марко Максимовић тенисом је почео да се бави гледајући старијег брата.

„Разлог је био мој брат, јер сам га гледао како тренира. Почео сам да лупам од зид и замолио сам маму да ме упише у тениски клуб“, присјећао се Максимовић.

Марко је у фебруару тек напунио 18 година, а у Лондону је јер наступа на јуниорском Вимблдону. Иако је био 12. носилац, на старту сингл конкуренције га је елиминисао домаћи играч Чарли Свејн.

Максимовић је наставио у дублу да игра са Теом Папаламисом из Француске, а баш пред тренинг у сриједу са Новаком меч им је прекинут на два поена до краја.

Новак Ђоковић и Марко Максимовић, шта их веже?

Веза између двојице тенисера није случајна како је Максимовић тренирао у академији Новака Ђоковића на Дорћолу.

Са 15 година је у Монте Карлу освојио јуниорски Завршни мастерс за најбоље тенисере Европе до 16 година и те 2021. ушао у ужи избор за најбољег спортисту године у БиХ под чијом је заставом тада још увијек наступао.

Прије њега, од тенисера са ових простора је то успјело само баш Новаку који му је и узор. Не и једини.

„Не пратим искрено друге спортове осим тениса, па су моји узори искључиво тенисери, прије свега Новак Ђоковић, који је највећи тенисер у историји. Осим њега волим и Доминика Тима“, казао је он.

Како се угледа на Ђоковића, посљедично томе му је и бекхенд омиљени ударац, док сам истиче да сервис мора да поправи.

Млади тенисер из Добоја је послије великог успјеха одлучио да наступа за Србију.

„У БиХ нисам добијао ништа, нисам имао никакве услове, штавише, били су катастрофални и то су највећи разлози зашто сам се одлучио за одлазак у Србију. Све је доста боље у Србији“, објаснио је своју одлуку за Мондо својевремено.

У овом тренутку је 1.287 тенисер свијета, док му је најбољи ренкинг 1.216 место до ког је стигао крајем маја ове године. У дублу је готово 500 мјеста ниже, објавио је Б92.

 

. @DjokerNole with Marko Maksimovic & #TeamDjokovic today @Wimbledon

Practice session #Wimbledon #Djokovic #NoleFam
: https://t.co/HNCsm8UI1a pic.twitter.com/ogk70QBQ46

— Milica Milutinovic (@MilicaM84932667) July 8, 2024

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана