До врха Европе уз Mozzart: тенисерка Теа Ковачевић се окитила још једном титулом

Mozzart
До врха Европе уз Mozzart: тенисерка Теа Ковачевић се окитила још једном титулом

Бројним младим спортистима широм наше земље понекад је потребно само да их неко препозна и подржи како би остварили своје снове.

Знају то добро у компанији Mozzart у којој, кроз акцију „Стипендирање талената“, већ двије године подржавају младе спортисте на путу остварења амбиција. Једна од њих је успјешна тенисерка Теа Ковачевић која се уз вриједан рад и подршку Mozzartа окитила бројним медаљама, а прије неколико дана и титулом најбоље на Европском првенству за јуниорке до 14 година у Чешкој, чиме је остварила највећи успјех у каријери.

„Након дугогодишњег напорног рада, одрицања и великог броја тренинга којих сам имала у својој каријери, коначно сам показала свима да сам најбољи играч Европе и да се труд, рад и дисциплина увијек исплате. Фантастичан је осјећај бити на трону Европе у U14 категорији, јер је тај трофеј, са ових наших простора, успио узети само још Новак Ђоковић“, поручила је Теа Ковачевић која је постала је прва босанскохерцеговачка тенисерка која је освојила ову титулу.

 

 

На путу до финала, бриљирала је освојивши све мечеве без изгубљеног сета. Она је ове сезоне била изванредна, узевши четири титуле у U14 категорији и пет у У16 категорији. Осим тога, овом титулом је осигурала пласман на завршни Мастерс у Монте Карлу, гдје ће играти међу најбољих осам тенисерки.

Поносни смо на друштвено одговорну компанију Mozzart у којој су одлучили да финансијски помажу најбоље младе спортисте Босне и Херцеговине. Надамо се да ће Mozzart и у наредном периоду још јаче подупријети Теину каријеру, а ми ћемо се потрудити да уз њихову подршку достојно представљамо нашу државу широм земаљске кугле“, поручио је Марко Ковачевић, Теин отац и тренер.

Теа Ковачевић из Градишке има 14 година, а тенисом се бави од своје друге године. Њен списак титула је толико богат, да је, с правом, називају чудом од дјетета. Вишеструка је државна првакиња и освајачица бројних престижних свјетских турнира, а за њено име у свијету професионалног тениса тек ће да се чује. Тениски стручњаци је сматрају вансеријским талентом, а то су препознали и у компанији Mozzart чији је стипендиста већ двије године. Уз врхунски талент, посвећен рад и труд, као и подршку доказаног пријатеља спорта, њен план за освајање свјетског тениског трона је и те како остварив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана