Ђорђе Ђоковић o турниру "Српска опен": Играће се врхунски тенис, конкуренција ће бити веома јака

ГС
Foto: Дражан Поздеровић

БЕОГРАД - Само шест дана остало је до почетка тениског спектакла "Српска опен", турнира из АТП 250 категорије, који ће бити одржан од 16. до 23. априла у Бањалуци.

Директор турнира Ђорђе Ђоковић  је за РТС нагласио да су организатори у завршној фази припрема пред отварање турнира те да је један од великих изазова било и кратко вријеме које су имали за све послове.

-У завршној смо фази припрема пред отварање турнира. Било је врло тешко овако нешто организовати за само пет месеци, али смо успели уз велику помоћ града Бањалуке и Републике Српске. Сви су стали иза овог турнира и много сам им захвалан што су помогли да покажемо и АТП-у да је апсолутно све могуће уз праве људе и праву организацију - рекао је Ђорђе Ђоковић.

Говорио је и о значају ове манифестације, као и досадашњих турнира, како за афирмацију тениса на овим просторима тако и градова Бањалуке и Београда који аплицира за домаћинство АТП турнира из серије 500.

-Имамо високе стандарде и трудимо се да сваке године напредујемо, а идемо ка тој лиценци 500. Из тог разлога све што радимо, радимо на највишем могућем нивоу - додаје Ђоковић.

И ове године листа учесника на турниру је веома богата, а уз најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића, уз све српске тенисере учешће су потврдили и многи прослављени играчи попут Станисласа Вавринке, Андреја Рубљова, Борне Ћорића...

Ђорђе Ђоковић је констатовао да ће конкуренција бити веома јака и да ће се играти заиста врхунски тенис.

Прокоментарисао је и досадашње игре и специфичну форму свог брата Новака констатујући да очекује да ће на предстојећем турниру у Монте Карлу сигурно пружити максимум и сигурно доћи до завршнице турнира.

-Сматрам да је на Балкану тенис веома популаран и треба да има неколико турнира. Ето имамо турнире у Умагу, Београду и сада у Бањалуци и видећемо да ли можемо да укључимо још један град и да покажемо да смо адекватна тениска публика и оправдамо ово поверење које нам је АТП дао - закључио је Ђорђе Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана