Ђорђе Ђоковић: Новак има велику жељу да освоји турнир Српска опен

Танјуг
Foto: TennisWorldes

БЕОГРАД - Директор турнира Српска опен Ђорђе Ђоковић изјавио је данас да најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић има велику жељу да освоји турнир у Бањалуци.

Новак Ђоковић је синоћ допутовао у Бањалуку, а данас је одрадио први тренинг.

Ђорђе Ђоковић је истакао да очекује велики број навијача на данашњим мечевима, а посебно на дуелу између Душана Лајовића и Филипа Крајиновића.

"Мислим да би нам сваки турнир позавидео на именима учесника, које имамо у Бањалуци. Поред Новака Ђоковића ту су и Рус Андреј Рубљов, који је синоћ освојио мастерс у Монте Карлу. Ту су још Стан Вавринка, Гаел Монфис, Борна Ћорић, Ришар Гаске, Ласло Ђере, Миомир Кецмановић, Филип Крајиновић, Душан Лајовић... То су све сјајна имена. Знамо да навијачи у Бањалуци једва чекају да почни мечеви и надам се да ће навијати за српске тенисере. Надам се да ће Монфис да се опорави од повреде и да направи неке атрактивне потезе, који ће отићи у свет. Желимо да цео свет види шта смо направили овде и да покажемо да смо прави домаћини", рекао је Ђорђе Ђоковић за ТВ К1.

Он је истакао да су организатори турнира направили добар посао.

"Ми у организацији смо велики перфекционисти и увек тражимо шта бисмо још боље могли да урадимо. Читава организација, мој тим, који мене прати годинама, одрадио је сјајан посао. Ја сам свима њима захвалан на посвећености и раду. Раде и по 18, 19 сати дневно да би угодили играчима. Уз велику подршку свих направили смо вансеријских успех", додао је директор турнира Српска опен.

Навијачи у Бањалуци су синоћ срдачно дочекали најбољег тенисера свијета.

"Сви су ових дана питали када стиже Новак. Он је синоћ стигао по највећем пљуску на аеродром, али то није омело велики број навијача да га дочека и да се слика са њим. Новак је имао леп и топао дочек не само на аеродрому већ већ и у хотелу, тениском центру. Сигуран сам да ће у данима који долазе Новак осетити пуну љубав Бањалучана. Он има овде невероватну подршку, као и цела породица Ђоковић. Велика нам је привилегија и част што смо дошли у Бањалуку", навео је Ђорђе Ђоковић.

Он је истакао да је велико интересовање за турнир у Бањалуци и додао се тражи карта више.

"Драго нам је што можемо да доведемо неке од најбољих тенисера света, прво у Београд, а онда и у Бањалуку. Прошле године смо имали велики број навијача у Београду. Надам се да ће овај турнир бити само почетак великих догађаја за Бањалуку. Народ овде заслужује један овакав догађај", истакао је Ђорђе Ђоковић.

Новак Ђоковић је слободан у првом колу, а у другом ће се састати са победником дуела између Швајцарца Стана Вавринке и Француза Луке ван Еша.

"Планирано је да Новак игра у среду, а Андреј Рубљов у четвртак. Надам се да ћемо сваки дан имати занимљив програм. Новак је неко ко је сурови професионалац и који гради своју форму из турнира у турнир, из меча у меч, односно из гема у гем. Он се увек труди да буде у врхунској форми. Наравно да не може да буде идеална игра на сваком турниру. Међутим, дошао је у Бањалуку са великим ентузијазмом, мотивом и жељом за победом. После турнира у Бањалуци има мастерсе у Риму и Мадриду, као и Ролан Гарос. Све су то важни турнири, сваки меч је битан, али је сигурно да Новак има велику жељу да освоји Бањалуку и да оде корак даље у односу на прошлу годину када је поражен у финалу турнира Београда", закључио је Ђорђе Ђоковић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана