Ђоковићи тражили од Лепе Брене да уложи у Новака: Одбила их и изгубила 18 милиона долара

ГС
Ђоковићи тражили од Лепе Брене да уложи у Новака: Одбила их и изгубила 18 милиона долара

Отац најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића, Срђан Ђоковић, једном приликом открио је како је морао посудити новац од каматара како би сину омогућио потребне услове за тениски развој. Новак је више пута говорио о томе да је цијела породица остала с 20 хиљада фунти на столу и да је одбио уносну понуду из Велике Британије.

Породица Ђоковић се са свим животним и спортским изазовима морала носити сама, а Срђан Ђоковић, који је највише вјеровао у свог сина, у тим је тренуцима повукао неке добре потезе.

Да је наишао на више разумијевања, и други су према његовој причи могли од тога вишеструко профитирати.

Отац српског тенисера једном је приликом открио да је тражио од Лепе Брене и Слободана Бобе Живојиновића да уложе новац у његовог сина.

Према његовој причи, данас би имали 18 милиона долара више на свом банковном рачуну, али нису имали повјерења у Новакове способности и коначни успјех.

"Никола Пилић, с којим је Новак тада био на Академији, отишао је са супругом у Монако и разговарао с Филипом Цептером о Новаку. Рекао је да је пристао покрити трошкове Новаковог боравка на Академији, што је 300 хиљада тадашњих марака за четири године и што нам је тада била велика помоћ", рекао је Срђан Ђоковић.

Нолетов отац је потом додао:

Након тога Филип Цептер зове Бобу, који му дословно каже: 'Новак је добар, али има болесно срце, болесну пету и оца с којим је немогуће сарађивати'. Рекао ми је то директор Цептера у Београду, а потврдиће вам и Никола Пилић", рекао је Новаков отац у подкасту под називом "Бизнис прича", преноси "Вечерњи".
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана