Ђоковићи нису имали успјеха у Бањалуци

Д.Д.
Ђоковићи нису имали успјеха у Бањалуци

БАЊАЛУКА – Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета први је носилац АТП турнира „Српска опен“ који ће се од 16. до 23. априла одржати у Бањалуци.

За Новака то ипак неће бити први долазак у град на Врбасу, гдје је већ наступао и то у хуманитарном мечу  2009. године против садашњег селектора Дејвис куп репрезентације Србије Виктора Троицког у Спортској дворани Борик.

У тим моментима Ђоковић је био трећи тенисер свијета, а меч је имао хуманитарни карактер за помоћ дјеци у Заводу „Мирослав Зотовић“. Том приликом сакупљено је 34.000 конвертибилних марака.

Поред Новака у Бањалуци су играла и његова браћа Ђорђе и Марко Ђоковић, али они неће памтити по добром своје наступе на Челенџеру.

Наиме, садашњи директор турнира Ђорђе Ђоковић је у Бањалуци играо на Челенџеру 2013. године када је добио специјалну позивницум али је имао тежак жријеб. У првом колу је добио Аргентинца Дијега Шварцмана који је касније дошао до финала. Аргентинац га је савладао и славио је са 6:1, 6.2.

Марко Ђоковић је такође играо у граду на Врбасу и то годину дана касније. И он је добио специјалну позивницу али је у првом колу прејак био Белгијанац Артур де Гриф који је славио са 7:6, 6.1. Те сезоне трофеј је освојио Виктор Троицки.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана