Ђоковићев потез због којег би могао остати без првог мјеста на АТП листи

ГС
Ђоковићев потез због којег би могао остати без првог мјеста на АТП листи

Након пораза у полуфиналу Аустралијан опен Новак Ђоковић се запутио на добро познату локацију, у Шпанију, а на терену га неће бити до почетка марта и турнира у Индијан Велсу. Сада је озваничено да ће пропустити турнир у Дубаију на ком се окитио пехаром прије годину дана.

То значи да ће Новак Ђоковић испустити из руку бодове (150) освојене у полуфиналу, што уз одређени успјех на турнирима који слиједе од стране Карлоса Алкараса или чак Данила Медведева значи да би могао да падне са првог мјеста на листи.

Наравно, то неће бити толико лако јер Ноле не брани ништа у међувремену, за разлику од поменутих конкурената. Алкарас до Индијан Велса брани 550 бодова од могућих 750 колико је освојио у Рију и Буенос Ајресу, па би само у случају двије титуле могао да додатно угрози Нолета, пошто разлика са поенима из Дубаија тренутно износи 600 у корист српског аса.

Рус у Емиратима брани титулу, уз још неке бодове са осталих турнира, па је и у односу на њега Србин безбједан.

Учешће у Дубаију иначе узели су између осталих Данил Медведев, Андреј Рубљов, Хуберт Хуркач. Српских играча нема у главном жријебу, наводи Телеграф.

 

ATP500 Dubai entry list - main draw + alternates
Murray, Hurkacz, Rublev, Medvedev, Shapovalov, Raonic in the field pic.twitter.com/gFUswD9vWe

— Michal Samulski (@MichalSamulski) January 29, 2024

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана