Ђоковића чека човјек који је ставио тачку на Федерерову каријеру

ГС
Foto: Танјуг/АП

Пољски тенисер Хуберт Хуркач ривал је Новаку Ђоковићу у осмини финала Вимблдона, те ће данас одмјерити снаге у мечу који почиње око 18.30.

Овај 26-годишњак до сада на турниру у мечевима са Рамос-Виноласом, Чоинским и Мусетијем није изгубио ниједан сет.

Што се тиче међусобних дуела са Новаком, којих је било укупно пет до сада, освојио је један управо овдје прије четири године.

Посљедњи сусрет био је у Дубаију ове сезоне, када је Ђоковић однио увјерљиву побједу, баш као и на Ролан Гаросу 2019, Берсију 2021, те Мадриду 2022. године.

Хуркач је тренутно 18. на АТП листи, а остаће упамћен и као човјек који је посљедњи савладао Роџера Федерера, уз доминантних 6:0 у посљедњем сету.

"Не знам да ли сам икада играо са њим на трави, а пре четири године сада се сећам да је био тесан меч. Сервира изузетно снажно и добро, покрива терен добро, има дуге руке, има добар осећај на мрежи, имао је успехе у дублу. Може да се брани веома добро за високог играча, чак и клизи. Веома комплетан играч не видим много рупа у његовој игри. Знам да ће то бити највећи изазов турнира за мене, није до сада изгубио сет на турниру, победио је Федерера овде пре неколико година. Играч ком не смета да игра на великом стадиону, много га волим и ван терена. Биће велика борба, знам да морам да будем најбољи", рекао је Ђоковић, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана