Ђоковић: Живим сан из детињства, хвала мојој породици на подршци

Танјуг
Ђоковић: Живим сан из детињства, хвала мојој породици на подршци

ЊУЈОРК  - Све ово ми пуно значи, не знам одакле да почнем, морам то да кажем, живим сан из детињства и такмичим се у спорту који је дао све мојој породици, рекао је најбољи тенисер света Новак Ђоковић послије освајање УС Опена, уједно рекордне 24. грен слем титуле.

- Дошли смо из тешке ситуације 90-их, ратови... Моји родитељи су ме много подржали да би ми дали подршку. Ово је скуп спорт, није свима доступан. Нико се у мојој породици није бавио тенисом, тако да мало чудан избор. Велику подршку сам имао. Ово је ваш трофеј колико и мој. Волим вас - рекао је Ђоковић родитељима, супрузи и дјеци који су били у његовој ложи.

Писати историју је нешто специјално, на сваки могући начин, додао је Ђоковић.

- Имао сам дечачки сан да будем шампион и освојим Вимблдон. Када сам то остварио, појавили су се нови циљеви. Нисам веровао да ћу бити са вама и причати о 24. гренд слем титуле. Последњих пар година сам схватио да имам шансу да јурим историју - казао је.

Ђоковић је одао велико признање и Медведеву, а затим испричао како је дошао на идеју да обуче мајицу “Мамба заувијек” са бројем 24 и на неки начин посвети тријумф Кобију Брајанту.

- Размишљао сам о мајици пре седам дана, никоме то нисам рекао до пре пар дана када су ми људи из мог тима помогли. Коби ми је био близак пријатељ, много смо причали о менталитету победника, како се вратити после повреде, како бити на врху. Он је био један од људи на које сам највише рачунао, увек је био спреман да ти да подршку. Много нас је потресла његова смрт - истакао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана