Ђоковић: Турнир у Бањалуци премашио сва очекивања

Срна
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА - Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић рекао је да је турнир “Српска опен” у Бањалуци премашио сва његова очекивања и истакао да је фасциниран сазнањем да је комплекс Националног тениског центра Српске саграђен у рекордном року, за нешто више од четири мјесеца.

“Само људи који су радили на овом пројекту знају колико је било напорно и тешко постићи све рокове да данас имамо овакав комплекс. Пре свега, мислим на Владу Републике Српске, град Бањалуку, људе из Тениског савеза Републике Српске, али и многобројне раднике који су често радили и у три, понекад и четири смене, да бисмо ми данас имали све ово што видимо. То је врло тешко реализовати за само четири месеца, поготово у зимском периоду”, нагласио је Ђоковић и додао да у својој каријери није чуо да се овако нешто изгради за четири зимска мјесеца.

Он је нагласио да то доказује колико је велика жеља била народа да се све заврши на вријеме и оспособи за долазак свих тенисера.

Ђоковић је истакао да срдачност и гостољубивост народа у Републици Српској увијек премаше његова очекивања.

“За мене као Србина и професионалног спортисту нема бољег места за такмичење него што је Бањалука и Српска. Велико је задовољство поново бити у Бањалуци и Републици Српској”, рекао је Ђоковић за РТРС.

Он је изразио наду да ће и лијепо вријеме да послужи, да би недјеља тениса била успјешна.

“Надам се да ћемо сви ћемо уживати у врхунском тенису у недељи која је пред нама”, навео је Ђоковић.

Када је ријеч о амбицијама, Ђоковић је истакао да су његове амбиције увијек велике, али да је у овом моменту, прије свега, фокусиран на тенис у Бањалуци, на сваки меч који ће бити одигран у граду на Врбасу.

“Сва моја пажња је усмерена ка овој недељи и сваком мечу који ће бити одигран у Бањалуци, надам се да ће их бити више”, навео је Ђоковић.

Ђоковић је захвалио за све емоције, подршку и љубав коју добија овдје.

“Хвала свим људима што су мене и све тенисере дочекали на овај начин. Сигуран сам да ћу уживати у сваком моменту проведеном на терену, пре свега због подршке и љубави коју добијам у последња 24 часа, откад сам допутовао. Надам се празнику тениса”, рекао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана