Ђоковић: Стојим иза подршке Косову, опет бих урадио исто

Srna
Foto: Printscreen

БЕОГРАД - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је у Паризу да без задршке стоји иза поруке "Косово је срце Србије! Стоп насиљу" коју је написао на камери послије побједе у првом колу Ролан Гароса, да не зна да ли ће бити кажњен, али да би опет поновио исто.

"Нисам политичар и немам намеру да улазим у политичке дебате. Много ме боли као Србина то што се догађа на Косову, наши људи су протерани из општина. Најмање што сам могао да урадим је ово. Осећам одговорност као јавна личност и син човека који је рођен на Косову, осећам потребу да покажем подршку и целој Србију. Не знам шта будућност доноси за српски народ и Косово, али је врло потребно да се покаже подршка", рекао је Ђоковић на конференцији за новинаре у Паризу послије побједе над Александром Ковачевићем.

На питање да ли ће бити кажњен, Ђоковић каже да нема одговор, али истиче да је Косово српско огњиште и упориште.

"Не знам шта ће бити, знам да је било примедби интернационалних новинара, да ли ће ме казнити. Немам задршке, опет бих поновио исто", поручио је Ђоковић.

Он је нагласио да је увијек у јавности исказивао да је против ратова и било каквог конфликта, али да је ова ситуација са Косовом преседан по повељи УН и свих права.

"Јако ми је жао што смо у ситуацији у којој се налазимо. Косово је наше огњиште, наше упориште, највећа битка се тамо десила, најважнији манастири се налазе тамо. Много разлога постоји, а поготово зато што је то истина", закључио је Ђоковић.

У Звечану су данас поподне припадници РОСУ јединице и Кфора бацили шок бомбе и сузавац на окупљене Србе који су се противили уласку у зграду општине нелегалног градоначелника изабраног на изборима које су Срби бојкотовали. Срби су узвратили каменицама, флашама и другим предметима.

Повријеђено је педесетак Срба, као и младић који је задобио прострелне ране у предјелу појаса. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана