Ђоковић: Синер заслужио победу, одиграо је фантастичан меч

Танјуг
Ђоковић: Синер заслужио победу, одиграо је фантастичан меч

ТОРИНО - Најбољи тенисер свијета Србин Новак Ђоковић изјавио је да је заслужено ноћас поражен од Јаника Синера и додао да је Италијан одиграо фантастичан меч.

Ђоковић је ноћас поражен од Синера 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (7:2) у другом колу “Зелене групе” на Завршном турниру сезоне у Торину.

Ђоковић је истакао да је Синер био храбрији у важним поенима.

-Синер је заслужио да победи, јер ја у важним тренуцима нисам био довољно агресиван, нисам био довољно одлучан. Дао сам му прилику да преузме контролу над поенима. На 5:5 у трећем сету, 15-30, други сервис, била је размена и требало је да нападнем, а нисам, а он јесте. Треба му честитати. Одиграо је фантастичан меч. То сам му рекао на мрежи. У најважнијим моментима одиграо је најбоље и апсолутно је заслужено победио - рекао је Ђоковић на конференцији за медије, преноси званични сајт АТП-а.

Најбољи тенисер свијета је истакао да је у неким тренуцима морао да буде одлучнији.

-Данас нисам био такав. Неки пут победиш, неки изгубиш. Већину своје каријере сам побеђивао овакве мечеве. Неке сам изгубио, као овај. Не мислим да сам урадио превише ствари погрешно у смислу моје игре. Он је био одлучнији и храбрији у кључним тренуцима. Имао је неколико невероватних поена, одиграо је тачно потребне ударце”, додао је српски тенисер. Синер је имао велику подршку навијача са трибина. Он је једини Италијан на турниру, за њега је огромно узбуђење да игра пред својом публиком. Синер је у великој форми. Нормално је да је публика желела да он победи - додао је Ђоковић.

Ђоковић је истакао да је постало нормално да сви млади тенисери имају велику мотивацију да га побиједе.

-Нормално је да изгубим неке од оваквих мечева. Задовољан сам борбом, борбеним духом. Успео сам да се вратим из сета заостатка, да направим брејк у трећем. Играо сам у заиста изазовним и тешким условима на терену. Поносан сам на борбу коју сам пружио. То једноставно није било довољно за победу - додао је најбољи тенисер свијета.

Ђоковић ће сутра у трећем колу “Зелене групе” играти против Пољака Хуберта Хуркача, који је замијенио Стефаноса Циципаса. Грк се због повреде повукао са турнира. Српски тенисер ће за пласман у полуфинале турнира у Торину морати да победи Хуркача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана