Ђоковић се огрнуо тробојком: Играње за Србију највећа част (ВИДЕО)

Агенције
Ђоковић се огрнуо тробојком: Играње за Србију највећа част (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Најбољи тенисер свих времена Новак Ђоковић максимално је фокусиран на Олимпијске игре у Паризу и главном циљу у сезони - мадаљи за Србију.

Освојио је у каријери 98 трофеја, рекордна 24 Гренд слема, борио све могуће рекорде... Али једна ствар му недостаје - злато на ОИ.

На свом петом наступу на Олимпијским играма учиниће све да оствари и тај циљ.

У Пекингу 2008. освојио је бронзу за Србију, у Лондону 2012. био је је четврти, у Рију 2016. елиминисан је одмах на старту, а у Токију 2021. завршио је на четвртом месту.

Пред старт ОИ показао је опрему у којој ће наступати у Паризу и послао моћну поруку.

- Надао сам се да ћу наступити на што је више могуће Олимпијских игара. Нисам имао број у глави, али јурим тај циљ 20 година. Имаћу нову прилику у Паризу, на шљаци Ролан Гароса с којом сам добро упознат па су очекивања и узбуђење високи. А како се ОИ ближе, узбуђење расте - рекао је Ђоковић.

Говорио је Ђоковић и о тренерима који су имали највећи утицај у његовој каријери.

- Имао сам много тренера и свако од њих је донио нешто што ми је било потребно у том тренутку, у том периоду моје каријере. Ники Пилић је био оно што волим да назовем тениским оцем, а Јелену Генчић волим да назовем мојом тениском мајком. Утицали су на сами почетак моје каријере, моје одрастање, моје дјетињство. Моји родитељи су им дозволили да ми буду ментори и да ме воде и кроз живот такође и да ме уче о свим стварима ван терена. Имао сам неке феноменалне тренере у каријери који су дефинитивно обликовали моју личност али такође и моју игру током година - рекао је он.

Играње за Србију за Ђоковића представља највећу част.

- Освајања олимпијске медаље за земљу је нешто веома посебно, веома јединствно. Имао сам то задовољство у Пекингу. Бронзану медаљу и надам се да могу направим корак даље, најмање. Очигледно, Олимпијске игре су најстарији, највећи свјетски догађај у историји спорта и представљање своје земље на тако невјероватном догађају је највећа част - поручио је Ђоковић.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASICS Tennis (@asicstennis)

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана