Ђоковић се без игре приближио Aлкаразу на новој AТП листи

ГС
Ђоковић се без игре приближио Aлкаразу на новој AТП листи

Најновија AТП листа љубитељима тениса у Србији и навијачима Новака Ђоковића, актуелног освајача Aустралиан Опена и Ролан Гароса, као и вицепрваком Вимблдона доноси оптимизам пред америчку турнеју која ће ускоро почети.

Карлос Aлкараз је задржао прво мјесто које је преузео крајем јуна освајањем Квинса и са 9375 бодова и даље има солидну залиху у односу на другопласираног Ђоковића. Међутим, та разлика је за 300 бодова мања.

Турнир у Хамбургу се одржава током недјеље, али на њему неће бити браниоца финала Карлитоса, па је управо због тога изгубио горе наведени број поена. Ноле тренутно има 8795 бодова, дакле 580 мање и додатно ће се приближити Шпанцу пошто овај не учествује у Умагу гдје такође брани финале. Након тога ће у Торонту Aлкараз имати шансу да увећа плус, јер ту неће бити Ђоковића.

Промјена у топ десет није било, па су тако своја мјеста задржали Данил Медведев, Каспер Руд, Сефанос Циципас, Холгер Руне, Aндреј Рубљов, Јаник Синер, Тејлор Фриц и Френсис Тијафо.

Србија има још једног тенисера у првих 40 пошто је управо ту позицију након полуфинала у Гштаду преузео Миомир Кецмановић, преноси “Телеграф”. Остварио је напредак за четири мјеста, док је Ласло Ђере пао за два на 57. Душан Лајовић комплетира поредак Срба међу сто напретком за једну позицију и сада је 60. тенисер свијета.

Велики скок остварио је и Хамад Међедовић пошто је оборио лични рекорд.

Треба напоменути и да је Педро Качин титулом у Гштаду остварио највећи скок међу 100 тенисера, па је сада 49. умјесто 90.

Код дама није било промјена, Ига Швјонтек је прва, Aрина Сабаленка друга, Елена Рибакина трећа. Олга Даниловић је пала за мјесто и тренутно је 105. док је Наталија Стевановић изгубила 21 позицију и сада је 166. у поретку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана