Ђоковић сазнао противника на старту Виблдона

Агенције
Ђоковић сазнао противника на старту Виблдона

Три и по недјеље након операције кољена и успјешног опоравка Новак Ђоковић се враћа на терен!

Организатори Вимблдона, најпрестижније тениског турнира на свијету, објавили су у петак ујутру парове главног жријеба.

Трећи грен слем сезоне и једини на травнатој подлози, биће одржан од 1. до 14. јула на теренима „Аll England Lawn Tennis Club-а” у предграђу Лондона, а 128 играча ће се такмичити за титулу на 137. издању „he Championshipsа” и 2000 АТП бодова.

У свом 19. наступу на Вимблдону, Новак ће као други носилац за противника у 1. колу имати 123. играча АТП листе, Вита Коприву (Чешка, квалификант). Тај меч на програму је у уторак.

Седмоструки шампион би могао да се суочи са побједником меча Џејкоб Фирнли (Велика Британија, ЊЦ) – Алехандро Моро Канас (Шпанија) у другом колу.

Новакови потенцијални противници у каснијим фазама турнира:

Треће коло: Томас Мартин Ечевери (Аргентина, 30)

Четврто коло: Холгер Руне (Данска, 15), Карен Хачанов (Русија, 21)

Четвртфинале: Хуберт Хуркач (Пољска, 7), Алекс Де Минор (Аустралија, 7), Феликс Ожер Алијасим (Канада, 17)…

Полуфинале: Александер Зверев (Њемачка, 4), Андреј Рубљов (Русија, 6), Стефанос Циципас (Грчка, 11), Тејлор Фриц (САД, 13)…

Финале: Јаник Синер (Италија, 1), Карлос Алкараз (Шпанија, 3), Данил Медведев (Русија, 5), Каспер Руд (Норвешка, 8), Григор Димитров (Бугарска, 10), Томи Пол (САД, 12)…

Ноле је титулу на Вимблдону освајао 2011, 2014, 2015, 2018, 2019, 2021. и 2022. Прошле године је изгубио од Карлоса Алкараза у финалу (6:1, 6:7, 1:6, 6:3, 4:6).

Јаник Синер ће у првом колу играти против Јаника Ханфмана. Занимљиво је да већ у другом колу можемо да гледамо дуел два Италијана, јер ће у другом колу, тренутно најбољем на свијету, потенцијални противник бити Матео Беретини који игра свој дуел са Мартоном Фучовичом.

Миомир Кецмановић ће на старту Вимблдона играти против Сумита Нагала из Индије.

Карлос Алкарас ће у првој рунди играти против квалификанта из Естоније Марка Лајала. Стефанос Циципас ће на старту гренд слема у Лондону играти против Јапанца Тора Данијела.

Александер Зверев у првом колу игра против Шпанца Карлоса Баена. Енди Мари ће против Новаковог џелата из Женеве Томаша Махача.

Ласло Ђере мораће до другог кола преко Француза Луке Пуја. Душан Лајовић ће у првој рунди играти против Бугарина Григора Димитрова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана