Ђоковић руши сопствени рекорд

GS
Foto: Instagram

Српски тенисер Новак Ђоковић могао би да обори сопствени рекорд на крају године.

Најболи играч свијета је тренутно најстарији играч који је сезону завршио на првом мјесту АТП листе.

То је урадио 2021. године са 34 године и седам мјесеци. Чини се да су се сви услови стекли да и тај рекорд буде надмашен.

Ђоковићу је 36 и по година и предводи АТП трку са 500 бодова више од Карлоса Алкараса.

Обојица тенисера ће учествовати на Мастерсу у Паризу, као и Завршном турниру у Торину. Важно је напоменути и то да Шпанац неће стићи у француску престоницу у најбољој физичкој спреми након што је због повреде недавно одустао од учешћа на турниру у Базелу.

Управо Алкарасово одустајање од играња у Швајцарској је довело Новака у пол позицију да годину заврши као првопласиран.

Као што смо рекли, у АТП трци њих двојицу дијели 500 поена, а Карлос би већ у Берсију могао да престигне Новака. За то му је потребно да слави на том турниру и да Ђоковић не дође до финала или да дође до финала, а да Новак испадне у осмини финала или раније.

Тај турнир би могао да одлучи ко ће као првопласиран да стигне у Италију на Завршни турнир. У Торину Ђоковић брани 1.500 поена након што је прошле године славио победом над Каспером Рудом у финалу, преноси Б92.

Алкарас је у ово вријеме прошле године такође имао проблеме са повредом, па није ни играо на том турниру. Посљедично томе, нема ни поене да брани.

У овом тренутку, чини се да је Ђоковић ближи томе да обори рекорд као најстарији играч који је био најбоље пласиран на крају сезоне, што би са собом довело до тога да постане и први играч у обе конкуренције који је 400 недјеља провео на врху. Од тога га дијели још пет недеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана