Ђоковић против Синера за финале Вимблдона

ГС
Foto: Танјуг/АП

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић од 14.30 на Централном терену против Италијана Јаника Синера игра први полуфинални меч Вимблдона.

Пет мечева је добијено, остала су још два да Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена стигне до нове Гренд слем титуле, осме на Вимблдону, а 24. у каријери.

Ђоковић је други тенисер свијета, док је Синер на осмом мјесту АТП листе. Српски и италијански тенисер одиграли су два међусобна дуела у каријери, а Ђоковић је добио оба меча.

Српском тенисеру је ово 12. полуфинале на трави у Лондону и 46. полуфинале на Гренд слемовима, чиме је изједначио рекорд који је држао Роџер Федерер.

Новак је до полуфинала стигао лако, прва три меча побиједио је без изгубљеног сета, да би му тек Хуберт Хуркач у осмини и Андреј Рубљов у четвртини финала отели по један период игре. Ђоковић је пут до полуфинала прокрчио побједама над Качином, Томпсоном, Вавринком и поменутима Хуркачем и Рубљовим.

Његов двадесетједногодишњи ривал са друге стране игра своје прво полуфинале на неком од четири највећа турнира у години. Италијан је до полуфинала стигао изгубивши свега два сета, један од Алиса у трећем колу и један од Сафијулина у четвртфиналу.

Синер је редом побјеђивао Аргентинце Керундола и Шварцмана, потом Француза Алиса, Колумбијца Галана и на крају поменутог Руса Сафијулина.

По завршетку овог меча биће одиграно и друго вимблдонско полуфинале у којем ће се састати Шпанац Карлос Алкараз и Рус Данил Медведев.

Ђоковић брани титулу на Вимблдону, пошто је прошле године у финалу савладао Аустралијанца Ника Кирјоса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана