Ђоковић пријетио, АТП попустио: Тенисери добијају минималну плату

Г.С.
Foto: Дражан Поздеровић

Новак Ђоковић се залагао за боље финансијске услове за слабије рангиране играче. На крају, српски тенисер је успио „истјерати своје" и помоћи им да зараде више новца, али није све прошло то без проблема.

На позиве Новака Ђоковића за боље финансијске награде нижерангираних тенисера одговорено је након што се показало да је добра одлука то што ће бити понуђена минимална зарада онима који се боре да се одрже на тениском туру.

Ђоковић је већ дуго заговорник ове идеје, а у неколико наврата је пријетио и штрајком, с обзиром да они слабије зарађују, с обзиром да играју на турнирима гдје је мањи наградни фонд, па немају довољно новца за путовање око свијета на турнире.

Направљени су планови како би се осигурало да мушки тениски професионалци не остану празног џепа када путују да играју на турнирима, уз гаранцију фиксног износа за покриће 300 најбољих играча на основу њихове процијењене зараде за сезону.

То значи да ће играчи моћи планирати унапријед знајући коју ће плату зарадити, умјесто неизвјесности- сигурност.

Примјер из голфа

Слична шема је уведена у голфу на PGA nTour усред пријетње одустајања LIV Tou -а, који финансира саудијски фонд за јавна улагања.

Играчима ће бити понуђена од 410.000 фунти (500.000 долара), а тенис је сада спреман слиједити њихов примјер, преноси Аваз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана