Ђоковић престигао Надала, Федерер недостижан

ГС
Ђоковић престигао Надала, Федерер недостижан

Српски тенисер Новак Ђоковић недавно је престигао Рафаела Надала по укупној заради у каријери, али ни њих двојица заједно не могу да парирају Роџеру Федереру.

Медији специјализовани за зараде спортиста су пренијели информацију да је актуелни први тенисер свијета на Завршном мастерсу у Торину добио 4,4 милиона.

Заједно са новцем од спонзора, Ђоковић је стигао до укупно 520 милиона зарађених током каријере, док је Надал на 515 милиона.

Међутим, њих двојица нису ни близу врха по том параметру. Тамо се налази Роџер Федерер. Швајцарац је током каријере зарадио 1,2 милијарду долара, односно више него друга двојица заједно.

Федерер, који је у пензији више од годину дана, само током 2023. године зарадио је више од 95 милиона долара.

Поређења ради, Новак је више од њега зарадио на турнирима (180 милиона), али добија мање новца од спонзорстава иако је и тај сегмент у посљедње вријеме добрано побољшао (340 милиона).

Федерер само од јапанског произвођача одеће Јуниклоа има десетогодишњи уговор који му сваке године доноси по 30 милиона долара, док Лакост Ђоковићу годишње даје 10 упркос томе што је и даље активан на тениском терену.

Ђоковић планира и да се додатно активира на том пољу, па је тако најавио да ће на предстојећем Аустралијан опену промовисати спортско прехрамбено пиће, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана