Ђоковић: Ово је можда најчуднији меч икада који сам одиграо

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ЛОНДОН- Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је данас да му је меч против Аргентинца Педра Каћина у првом колу Вимблдона био најчуднији који је икада одиграо.

Ђоковић је победио Каћина 6:3, 6:3, 7:6 (7:4), а меч је био прекинут послије првог сета због кише. Меч је настављен тек послије скоро 90 минута.

"Најчуднији меч који сам одиграо. Било је мало фрустрирајуће чекати и за публику и нас. Хтели смо да играмо, али услови нису били сјајни", рекао је Ђоковић по завршетку меча. 

"Било је клизаво под кровом. Била је друга прича када је кров отворен. Ово је свети грал тениса, нешто посебно. Сваки пут кад изађем са рекетима, не са пешкирима, буде добро. Било је забавно, надам се да вам се допало", додао је Ђоковић, који је добио овације од навијача са трибина.

Српски тенисер није изгубио десет година на Централном терену Вимблдона.

"Ово је као мој други дом, прилично леп, нема ништа лепше од вимблдонске традиције. Враћам се овде на турнир који сам сањао да освојим. Повежем се са малим дечаком који је сањао у Србији да освоји највећи турнир на свету. Желим да ниједан меч не схватам олако, заиста сам благословен и прелеп је осећај бити опет овде", истакао је српски тенисер.

Ђоковић је похвалио аргентинског тенисера Педра Каћина.

"Мислим и да Каћин заслужује велики аплауз за своју партију данас. Нарочито у трећем сету је био одличан на сервису, погађао је углове сервис поља врло прецизно, није уопште било лако направити брејк. Ово је био први пут да сам се састао са њим, он је један играч који тек долази, врло је снажан. Наравно да игра најбоље на шљаци, али је показао да игра добро и на трави. Први меч је увек незгодан, може ту бити свашта да се деси, јер је трава много другачија од шљаке у сваком смислу. Потребно је прилагођавање, више је времена потребно него на друге подлоге, али помогло ми је то што сам и претходних година успевао у томе. Идемо корак по корак и надам се да ће на сваком мечу бити све бољи ниво тениса", закључио је Ђоковић.

Српски тенисер ће у другом колу играти против Аустралијанца Џордана Томпсона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана