Ђоковић открио зашто је побјеснио на физиотерапеута (ВИДЕО)

Г.С.
Foto: Taнјуг

Новак Ђоковић је послије 43 узастопне побједе у Аустралији - тамо изгубио. Србија је поражена и елиминисана од домаћина турнира, али највећи аларм била је чињеница да је српски тенисер осјетио бол у десном ручном зглобу и да му је због тога неколико пута указана помоћ, додуше, непотпуна и неадекватна, на шта се посебно осврнуо.

"Осјећам нелагодност већ два дана. Погоршало се током јучерашњег, а посебно током данашњег меча, али не желим да проводим много времена причајући о томе и да одузмем нешто од Алексове побједе. Био је веома чврст, као и увијек", рекао је у сриједу непосредно након меча.

А онда је одушевио своје навијаче и запријетио конкуренцији.

"Никада не знате шта може да се деси. У посљедња два од три наступа сам био повријеђен непосредно пред Аустралијан опен и оба сам успио да освојим. Надам се да сада нећу бити повријеђен, на томе ћемо радити – да доведемо моје тијело у право и најбоље стање како бих се такмичио, надам се, током читавог Аустралијан опена",  поручио је српски ас.

Ђоковић је открио срамно понашање физиотерапеута, који му није указао помоћ какву је тражио.

"Тражио сам медицински тајм-аут, али је он рекао да не могу да га добијем. Можете да добијете паузу само ако повреда већ постоји, објаснио ми је. Нисам разумио шта то значи. Рекао је да сам му рекао да се поправља, па да због тога не мисли да треба да добијем медицински тајм-аут. Рекао сам да се поправља прије меча, али када је меч почео јуче и посебно данас се погоршало, па ми је био потребан третман. Није желио да ми да медицинску помоћ. То је све, више од тога не могу да кажем", појаснио је Ђоковић.

Јунајтед куп је служио као припрема за Аустралијан опен који је на програму од 14. јануара.

"Све је то дио припрема за Аустралијан опен, надам се да ћу тамо играти најбоље. Опет, никада није лијепо изгубити меч, али знате, нећу дуго да мислим о томе. Све је ово дио припреме, процес ми није стран и већ сам пролазио кроз ово много пута. Знам шта треба да урадим са својим тимом да бих био спреман", закључио је први тенисер свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана