Ђоковић освојио 24. гренд слем титулу, четврту на Ју-Ес опену

Танјуг
Ђоковић освојио 24. гренд слем титулу, четврту на Ју-Ес опену

ЊУЈОРК - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић освојио је титулу на УС Опену, рекордну 24. грен слем у каријери, пошто је вечерас бриљантном игром у финалу савладао Руса Данила Медведева 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

Ђоковић је у 10. финалу у Њујорку дошао до четврте титуле и сервирао "освету" Медведеву за пораз прије двије године.

Од данас је поново "број 1" на АТП листи, а у међусобном скору води против Медведева 10:5. Ђоковић је одмах у другом гему првог сета направио брејк, касније сачувао свој сервис и стекао у предност послије 48 минута игре.

Други сет био је много узбудљивији, није било брејка, али су обојица тенисера "спашавали" брејк лопте, Ђоковић и сет лопту и одлука је пала у тај-брејку, гдје је Новак искористио своју прву сет лопту, на сервис Медведева.

Други сет трајао је невјероватних сат и 45 минута. На крилима освојеног другог сета, Новак је брзо направио брејк у трећем, за 3:1, Медведев је узвратио, али је услиједио рибрејк за 4:2.

Послије тога освојио је свој сервис, Медведев је смањио на 5:2, али више није могао и Ђоковић је искористивши прву меч лопту, послије три сата и 17 минута игре, исписао нове странице историје тениса.

Ђоковић послије титуле одао почаст Кобију Брајанту мајицом: "Мамба заувијек"

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић послије побједе на УС Опену и 24. грен слем титуле одао је почаст преминулом чувеном кошаркашу ЛА Лејкерса и пријатељу Кобију Брајанту.

Ђоковић је по освајању титуле обукао мајицу са бројем 24 и поруком: "Мамба, заувијек." Брајант је у Лејкераима носио број 24, а погинуо је у хеликоптерској несрећи.

 

Novak hits 24 and pays tribute to the late Kobe Bryant pic.twitter.com/rDXVUvYe1Z

— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана