Ђоковић: Осјећам се као код куће

Д.Д.
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Српски тенисер Новак Ђоковић је видно расположен пред старт турнира "Српска опен" у Бањалуци.

Најбољи тенисер свијета је дошао након пораза у Монте Карлу гдје није био задовољан резултатом.

-Био сам већ у Бањалуци неколико пута. Узбуђен сам што сам овдје, ово је једно од најбољих мјеста за српске спортисте , због сјајне подршке коју имамо и осјећања припадности, осјећам се као код куће. Први пут сам овдје професионално. Добра ствар је што имате нову прилику за доказивање, нисам био задовољан резултат. Добио сам пуно подршке и емоција на дочеку, испред хотела и на тренингу. Превазишло је ово моја очекивања- истакао је Ђоковић

Сјајан пријем одушевио је Ђоковића који истиче да жели да ужива у моменту.

-Први пут сам у Бањалуци на професионалном турниру. Гледаћу да уживам што више. Сваки меч биће поклон за мене и људе који долазе да ме гледају. Недјеља пред нама је посебна. Приступ ће бити другачији желим да уживам у свим моментима и ван терена. У сталној комуникацији сам са људима. Надам се и љепшем времену да још више народа дође. Да славимо празник спорта и тениса поручио је најбољи тенисер свијета.

Он није желио превише да говори о плановима. Јасно је да су све његове мисли усмјерене ка гренс слемовима

-Сада су ми све мисли у Бањалуци. Желим да уживам, 20 година се бавим тенисом и мало сам се уморио од планова. Како човјек стари тако више цијени садашњост поготово ове недјеље. Знате који су ми највећи циљеви у каријери- додао је Ђоковић. 

Ђевапи, можда у прошлом животу

Новак је открио и да је задовољан квалитетом хране

-У прошлом животу сам могао да уживам у бањалучким специјалитетима јер су они сви са месом, а знате да га ја не једем. Веома сам задовољан сви су веома љубазни. Гостољубиви су људи и узбуђени што сам овдје. Најмање се осјећам овдје као гост и желим да то остави најјачи утисак.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана