Ђоковић оперисан у Паризу

ГС
Ђоковић оперисан у Паризу

ПАРИЗ - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић оперисан је у Паризу након што се због повреде кољена повукао са Ролан Гароса.

Након што је у уторак саопштио да се због повреде повлачи са Ролан Гароса, Новак Ђоковић је одлучио да се већ данас у Паризу подвргне операцији менискуса десног колена, преноси РТС.

Операција је обављена јутрос на клиници у главном граду Француске, преносе медији. Уколико не дође до компликација, требало би да српски тенисер у наредних неколико сати устане из кревета, уз помоћ штака.

Према првим процјенама, уколико је све урађено како треба, Ђоковић ће бити три недјеље ван терена, што значи да ће пропустити Вимблдон, али постоје реалне шансе да заигра на Олимпијским играма у Паризу.

Ђоковић је јуче отказао тренинг да би отишао на магнетну резонанцу која је показала да на менискусу десног колена постоји оштећење због којег је морао да се повуче са Ролан Гароса.

Најбољи тенисер свијета се пласирао у четвртфинале побједом над Аргентинцем Франсиском Серундолом (3:2) и требало је да данас игра меч четвртфинала против Норвежанина Каспера Руда.

Ђоковић је током другог сета дуела са Серундолом повриједио десно кољено након проклизавања усљед лошег стања терена у Паризу.

У неколико наврата је морао да затражи помоћ љекара, али је успио да прође у четвртфинале и упише рекордни 370. тријумф на гренд слем турнирима.

Ђоковић од понедјељка неће бити први на АТП листи, а може да падне и на трећу позицију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана