Ђоковић о крају каријере: Само један услов постоји

ГС
Foto: Танјуг

Новак Ђоковић је дао опширан интервју за америчку телевизију „ЦБС“ у коме је говорио о многим темама, а посебну пажњу привукло је питање до када планира да „мучи” младе и осваја турнире?

Интересантно, Новак Ђоковић је за исту емисију прије десетак година рекао да због тешког распореда тенисери могу да играју на највише нивоу до 30-32 године, међутим видимо да је самог себе демантовао и да у 37. години и даље доминира свјетским тенисом. И не планира да стане у скорије вријеме пошто је најавио да поново све напада у 2024.

– Можда ће тај тренутак постати ближи када се буде дешавало да не освајам гренд слемове и када не будем главни кандидат за освајање највећих турнира. Једног дана, када млади дођу и буду ме прашили по дупету, онда ћу и ја почети да се преиспитујем. Међутим, за сада је све у реду – рекао је Новак уз препознатљив осмјех на лицу, онај који говори да је и даље „гладан” трофеја и да неће тек тако одустајати, преноси Мондо.

И сам је Ђоковић истакао да су га млади тенисери - попут Карлоса Алкараза, Холгера Рунеа, Јаника Синера и осталих - натјерали да се поново „осјети живим“ и да нађе мотивацију на терену, док му је такође изузетно важно и да због своје дјеце доминира на великим турнирима јер му значајно задовољство причињава када га Стефан и Тара виде на трону.

Интересантно, недавно је његов тренер Горан Иванишевић изјавио да би Новак могао да игра и на Олимпијским играма 2028. године у Лос Анђелесу, па би тек за пола деценије могли да причамо о крају каријере. Посебно ако овако буде играо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана