Ђоковић о публици: Не знам шта им је у главама

B92
Foto: Eurosport

Меч Новака Ђоковића и Алехандра Давидовича Фокине у трећем колу Ролан Гароса обиљежили су звиждуци публике упућени српском тенисеру, а онда и његов одговор.

Све је ескалирало између другог и трећег сета, када је Ђоковић бурно реаговао, а онда послије нове салве звиждука гестикулирао подигнутим палцем и ироничним аплаузом.

"Има осцијалица. Подржавали су ме током каријере, када сам губио у финалима и завршницама. Имам подршку и даље, чак и сада, већина долази да ужива и тенису или да буде уз једног или другог играча Има оних који долазе да вичу и не разумем то понашање. Њихово је право, платили су карту", рекао је Ђоковић.

"Горе-доле. Некад је добро, некад није. Свестан сам да људи воле да аутсајдер победи. Желе драму. То је у реду. Против сам тога када не поштују играче. Када крену да звижде из чиста мира. Промашим смеч, звижде, направим дуплу грешку, звижде. Не знам шта је у њиховим главама у том тренутку. Већина публике није таква. Дошли су да уживају. Волео бих да већина буде на мојој страни, понекад то није огуће. Када ме неко провоцира, познат сам да на неправду реагује. Данас сам реаговао саркастично. Не разумем, шта... Мораш да прихватиш, то је део спорта. Поштује свакога, али појединци се истичу реакцијама и то је то".

Новак је потом упитан да ли му нека мисао која није везана за тенис пролази кроз главу. Није се на прву сетио, али потом јесте...

"Сад ме не служи памћење. Оно што је данас било. Нисам имао неке мисли које нису везане... А не, имао сам на почетку. Данас ми деца долазе. Помислио сам на њих када ми је било баш тешко. Био сам тром и исцрпљен и у тим тренуцима су ми се они појавили. Сад слећу из Београда, биће који дан... Добио сам подстрек када сам помислио на њих", рекао је Новак и додао:

Када овакве мечеве победиш, задовољан си што си прошао кроз изазов и надаш се да ће то да ти служи за даље. Доста сам ГС освојио у каријери када сам у првој недељи имао неизвестан меч. Онда пробијеш лед и убациш у већу брзину. Надам се да је тај критични меч био данас. Нисам баш сигуран, противници ће бити све тежи. Морам да будем спреман на велику борбу. Шљака је специфична. Није моја омиљена, имао сам јако добре резултате на овој подлози, поготову овде. Радујем се новим изазовима".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана