Ђоковић: Новак носи позитивну енергију из Бањалуке

Дарко Драгичевић
Foto: Велибор Трипић

БАЊАЛУКА - Новак Ђоковић је у Бањалуци протеклих дана изазовао праву еуфорију. Није било тренинга и меча да трибине нису биле пуне.

Сви су жељели да се усликају са најбољим тенисером свијера или да добију аутограм. Новак је покушао да усрећи што више навијача а Ђорђе истиче да га то није омело.

- Еуфорија је имала само позитиван утицај на њега. Расположење му је било пуно боље него у Монте Карлу. Видно му је пријала невјероватна и неизмјерна подршка навијача. Колико су само пута скандирали на тренинзима, на мечевима, тај хук са трбина и сад се најежим на то. Не памтим такву подршку. Показали су сви Бањалучани , људи из региона и странци којих је било доста овдје невјероватну љубав према Новаку и њему то наравно прија и додатно га мотивише- истакао је Ђорђе Ђоковић, директор турнира Српска опен.

Новак је лоше кренуо у сезони на шљаци али сви истичу да се прави наступи тек могу очекивати на Ролан Гаросу.

-Њему је Београд ранијих година служио као одскочна даска да се напуни енергијом и иде даље ка успјесима. То је тражио у Бањалуци и мислим да је успио у томе. Сви заједно како организација , фанови медији напунили смо га позитивном енергијом и биће ово одскочна даска. Остаје жал због пораза али то се дешава. Има доста позитивних утисака што тениских што приватних. На страну резултат али мислим да смо сви успјели да Новака у Бањаљуци учинимо срећним - поручио је директор турнира.

Директор турнира је позвао и навијаче да испрате финалне дане.

- Јако је лијепо у Бањалуци нарочито кад је овако вријеме. Видјели смо заиста и публику која је невјероватна. Имамо фер и коректну публику која умије да подржи свог фаворита али исто тако да и награди добрим аплаузом и оног на другој страни мреже. Многи играчи су рекли да је ово једна од најбољих атмосфера у којој су играли, заиста Бањалука је показала да је оправдано добила АТП турнир и да се оправдано боримо да га вратимо турнир овдје и надам се да ћемо успјети у томе- рекао је Ђорђе и додао:

-Имамо српски дерби у полуфиналу  и наравно да остаје жал за многе што нема Новака у њему , међутим турнир се наставља. Турнир је јако успјешан и имамо једног загарантованог српског тенисера у финалу. Имамо у другом полуфиналу Андреја Рубљова као шестог играча свијета и наду свјетског тениса Алекса Молчана, као изненађење. Ипак он је већ играо сјајно у Београду финале и показао одличну форму. Имамо у полуфиналу четири играча који су сјајни  момци прије свега и драго нам је што ћемо имати лијеп дан. Надам се да ће публика прпознати и напунити трибине да још једном пошаљемо лијепу слику из Бањалуке. Била би грехота да ово не искористимо и пошаљемо праву поруку да имамо шта да покажемо.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана