Ђоковић: Нисам антиваксер, него овца међу вуковима

ГС
Ђоковић: Нисам антиваксер, него овца међу вуковима

РИМ- Новак Ђоковић игра на римском Мастерсу. Тим поводом је дао велики интервју за тамошње медије. Говорио је о афери с ненаступањем на Аустралиан Опену због одбијања да се вакцинише против короне.

"Ја нисам антиваксер и никад нисам рекао да јесам. Ја сам за избор, браним слободу избора, слободу одлучивања што ћете убризгати у своје тијело, а што не. Једном сам то објаснио BBC-ју по повратку из Аустралије, али су тада елиминисали многе моје реченице. Оне које им нису биле згодне. Тако да више никада не бих говорио о овој причи", почео је Ђоковић те наставио о томе гдје је био смјештен док је чекао на депортацију из Аустралије:

"Какво је то мјесто гдје су ме држали? Затвор. Нисам могао отворити прозор. Остао сам мање од седам дана, али сам затекао тамо младе људе, ратне избјеглице, који су били тамо јако дуго. Мој случај је служио да их расвијетли, скоро сви су ослобођени и то ме тјеши. Млади Сиријац је тамо био већ девет година. Сада је у Америци. Када се вратим овог љета, желим га видјети на УС Опену. Осјећам се повезано с њим."

Ђоковић је причао о детаљима случаја: "Аустралски суд је прихватио моју жалбу, али ме је министар за емиграцију, који има овласти депортовати кога жели без разлога, избацио из земље. Али ја нисам прекршио правила. Ушао сам у Аустралију с потребним и исправним документима. Имао сам цовид и излијечио се.

Поштовао сам правила и никога нисам угрожавао. Ипак, одједном сам постао политички случај, онај који је угрозио свијет. Систем, чији су медији дио, захтијевао је мету која је била супротна мејнстриму.

А ја сам то постао. Дали су ми етикету "no vax", потпуно лажну, због које ми је и даље мука."

Ђоковић инсистира на својој невиности: "Издвојен сам као "персона нон грата." Нашао сам се сам и осјећао као овца окружена с 20 вукова. А сам човјек нема шансе против великих медија. Међутим, брзо сам то заборавио. Фокусиран сам на позитивне ствари. Имао сам цовид по други пут. Увијек сам прихваћао правила, нисам могао ићи у САД и нисам отишао.

Одустао сам од два УС Опена да бих остао досљедан себи. Потом сам се вратио у Аустралију и побиједио. Али сам био разочаран, због медија и многих колега. Када је пола против вас, онда видите право лице људи. И многи од њих су окренули главу, пуно играча и понеки организатор."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана