Ђоковић неочекивано елиминисан од Музетија у осмини финала Монте Карла

Танјуг
Foto: Профи медиа

МОНТЕ КАРЛО - Најбољи тенисер планете Новак Ђоковић елиминисан је у осмини финала Мастерса у Монте Карлу пошто је послије велике борбе и једночасовне паузе због кише поражен од Италијана Лоренца Музетија 1:2 (6:4, 5:7, 4:6) у мечу који је трајао два сата и 56 минута, а обиљежили су га лоши сервиси оба играча, као и неоправдани звиждуци публике Србину.

Ђоковић је боље отворио меч и већ у четвртом гему стигао до брејка, али је одмах затим Италијан узвратио рибрејком. 

Србин је међутим у наредном гему опет направио брејк, да би код вођства 5:3, на сервис Музетија, имао две сет лопте, али их није искористио. 

У следећем гему имао је Ђоковић још једну сет лопту, али не само да је није искористио, него је дозволио Италијану да преокрене и направи брејк. 

Ипак, у наредном гему Ђоковић стиже до нових сет лопти, а искористио је трећу у том гему, а укупно шесту за вођство 1:0. 

Други сет је почео брејком Музетија. Две брејк-лопте Италијан није искористио, али трећу јесте. 

Узвратио је међутим Новак новим брејком већ у следећем гему. 

Трећи гем је поново припао Музетију који је опет успио да одузме сервис Србину, да би у четвртом опет Новак вратио брејк. 

Затим је коначно прекинута серија од шест гемова у низу са брејком, па је Новак повео 3:2, а одмах затим новим брејком и 4:2. Италијан се ипак није предавао и успео је да новим брејком смањи на 4:3, а затим и изједначи на 4:4, а затим трећим везаним освојеним гемом стигне до потпуног преокрета и шансе да сервира за 1:1 у сетовима.

У том деветом гему другог сета Новак је био оштећен за поен, тражио је корекцију која није направљена, а публика му је звиждала иако се испоставило да је био у праву. Ђоковић је у следећем гему поново направио брејк за 5:5, али је невјероватним, 14. брејком укупно у мечу, Музети повео 6:5, да би затим коначно стигао до изједначења у сетовима. 

На старту трећег сета, код резултата 1:1, почела је јака киша, која је изазвала једночасовну паузу. 

Послије наставка меча, до 3:3 није било брејкова, али је онда Италијан успио да узме Новаку сервис и поведе 4:3, а затим и потврди брејк и стигне до 5:3. 

У наредном гему је Музети имао две везане меч лопте, али је Србин обе спасио, а затим пропустио и брејк лопту. Италијан је искористио четврту меч лопту и стигао до једне од највећих победа у каријери. 

Музети ће у петак у четвртфиналу играти против земљака Јаника Синера.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана