Ђоковић: Не кајем се, надам се да ћу играти на УС опену

Г.С.
Ђоковић: Не кајем се, надам се да ћу играти на УС опену

БЕОГРАД - Новак Ђоковић се нада да ће моћи да игра на УС опену ове године, тј. да ће дотад бити укинуто правило да невакцинисани странци не могу да уђу у САД.

„Не кајем се", рекао је Ђоковић у ексклузивном интервјуу за ЦНН, „У животу сам научио да кајање само може да вам шкоди, да вас натера да живите у прошлости, а ја то не желим. Не желим ни да живим превише у будућности. Желим да будем у садашњем тренутку колико је то могуће, али и да размишљам о будућности, да створим бољу будућност. Честитам Алкаразу. Апсолутно је заслужио да се врати на место број 1".

Ђоковић је у Индијан Велсу славио пет, а у Мајамију шест пута.

„Штета је што нисам могао да играм у Индијан Велсу и Мајамију, волим те турнире. Имао сам много успеха тамо, али донео сам свесну одлуку и знао сам да постоји ризик да не идем тамо – тренутно је такво стање, надам се да ће се касније ове године променити, за УС опен. То је за мене најважнији турнир на америчком тлу".

Поновио је Новак да су гренд слемови за њега најважнији у овој фази каријере. Правило о забрани уласка невакцинисаним странцима требало би да буде укинуто у мају, а УС опен почиње крајем августа.

„Заиста желим да будем у Њујорку. Када сам 2021. године изгубио од Медведева у финалу, доживео сам један од најбољих момената са тамошњом публиком, освојио сам УС опен трипут и играо још много финала… Иако сам изгубио тај дуел од Медведева, добио сам љубав и поштовање публике, желим да се вратим и да се опет повежем с њима. Томе се радујем и надам се да ће десити", закључује Новак.

Ђоковићев сљедећи турнир требало би да буде мастерс у Монте Карлу, преноси sportklub.rs.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана