Ђоковић на корак до побједе и обарања свих рекорда

Танјуг
Ђоковић на корак до побједе и обарања свих рекорда

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић могао би да обори нове рекорде и покаже зашто је и даље неприкосновен и најбољи свих времена.

Он ће данас од 15 часова покушати да освоји нову грем слем титулу у финалу Вимблдона, а супарник му је Карлос Алкарас.

Оно што је фасцинантно јесте да уколико Ђоковић побиједи у данашњем мечу то би за њега значило 24. грем слем титулу у каријери, гдје ће бити изнад свих када је у птању мушка конкуренција, с обзиром да су Рафаел Надал и Роџер Федерер освојили 22. грем слема.

Осим тога, данашњом побједом, био би неприкосновен у обе конкуренције. Наиме, некадашња тенисерка Маргарет Корт држи рекорд када је у питању женски тенис са освојених 24. грем слема.

Још један рекорд који Новак Ђоковић данас обара јесте и то да му је ово 35 борба за грем слем титулу, што нико прије њега није достигао.

Новак је седам пута у каријери освајао трофеј на Вимболдону и уколико и осми пут подигне пехар на централном терену изједначиће рекорд Роџера Федерера који је осам пута тријумфовао у Лондону.

Уколико освоји Вимблдон имаће велику прилику за “календарски слем” у Њујорку на УС Опену.

Оно што је најбитније, Новак Ђоковић данашњом побједом би се вратио на прво мјесто АТП листе, те ће обезбједити 390 недјељу на тој позицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана