Ђоковић мистериозан: Због повјерљиве природе, не могу ништа да кажем

ГС
Foto: Танјуг/АП

Када је давао интевјуу за “60 minutes”, говорио је о рекордима, ПТПА, да жели да га памте као човека који је помагао другим играчима, између осталог.

Ипак, питали смо га у Мелбурну да ли би волео да га памте најприје као човјека који је подигао професионализам у тенису на виши ниво?

"Вјероватно да, и у том смислу бих истакао важност менталне снаге, начин приступа припреми, тренинзима и опоравку. Важност тог сегмента који није само здравствени, већ и емотивни, психички – да га назовемо ''велнес'', холистички. Људи који ме прате о томе људи пуно причају, желе да знају које су моје тајне опоравка, дуговјечности, менталних способности да играм најбоље када је најпотребније", рекао је Ђоковић, преноси ''Б92''.

Не жели све да подијели са ширим аудиторијумом у овом тренутку.

"Ја сам мало резервисан по питању дељења информација, мојих ставова и мишљења по неким стварима и темама јер намеравам да то учиним на начин који ја желим – кроз књигу, документарац и разне платформе које ћемо активирати у наредном периоду. На тај начин ћу испричати више о томе уз више контекста, и надам се да ће то да остави траг у мом легату, барем судећи по томе што већ постоји велико интересовање И радозналост. Мислим да ће то бити добро примљено широм света јер људе интересује који су то протоколи, програми, приступи, размишљања и рутине који тај процес чине посебним и применљивим и на њиховом примеру. Свако ће из тога моћи да узме нешто што њему или њој одговара. Сматрам да постоји велико интересовање за тај садржај, И ја сам искрено радостан и узбуђен да све то поделим са светом - али на себи својствен начин и без притисака да се то уради што пре, већ темељито и методично", додао је Новак.

Због чега документарац још увијек није објављен?

"Добро се сјећам да смо више пута причали о томе, и вјерујте ми да је ми је изузетно криво што се то још увијек није десило. Требао је да изађе прије двије године, али су се у међувремену десиле неке ствари о којима – због њихове повјерљиве природе – не могу више да кажем. Тицале су се уговора са разним странама на тему одлуке на којој платформи би тај документарац требао да буде емитован, власничких права и томе слично, па је ту дошло до неких компликација. Напомињем да се чињеница да документарац још није изашао не везује за његов садржај, већ из формалних и пословних разлога за које се надам да ће ускоро бити ријешени", закључио је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана