Ђоковић: Једва чекам да се придружим селекцији Србије у Малаги, идемо до краја

Танјуг
Ђоковић: Једва чекам да се придружим селекцији Србије у Малаги, идемо до краја

ТОРИНО - Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић изјавио је у Торину да једва чека да се прикључи селекцији Србије у Малаги и поновио да жели да освоји Дејвис куп.

Ђоковић је јуче освојио рекордну седму титулу на Завршном АТП Мастерсу, пошто је у финалу у Торину побиједио Италијана Јаника Синера 6:3, 6:3.

-Сви људи који су уз мене, наравно целој Србији шаљем велики поздрав и захвалност за њихову подршку, увек их осећам, некако у мислима знам да ми шаљу добру енергију иако је данас атмосфера била узаврела, што је био случај и пре неколико ноћи. Мислим да ми је то помогло, добро сам спремио тактички, физички и психички јер сам знао шта ме очекује, да га публика подржава, да ће на сваку могућу прилику гледати да се дигне на ноге. Било је ту свачега, некоректног понашања током и између сервиса, али то је саставни део спорта, нормално они желе да Јаник победи. Мислим да сам изванредно остао миран и прибран и да сам пронашао права решења - рекао је Ђоковић за Спортклуб.

Ђоковић данас започиње рекордну 400. недјељу на врху АТП листе.

-Наравно да сам свестан свега што се дешава, али са друге стране, то је нека интерна борба, константно себе морам да подсећам да је филозофија и став исправан да гледаш шта је следеће. Наравно, уживаш у успеху, али уколико желим да останем на овом врхунском нивоу, а желим, и даље гори ватра у мени, имам мотивацију, онда морам да окренем нову страницу -додао је најбољи тенисер свијета.

Србија ће 23. новембра у Малаги у четвртфиналу Завршног турнира Дејвис купа играти против Велике Британије.

- Једва чекам да се придружим Дејвис куп репрезентацији у Малаги. Играћемо у четвртак против Британије, амбиције су да идемо до краја, надамо се да ћемо освојити ту титулу, имаћемо подршку и људи који долазе из Србије. Идемо, Србија - истакао је Ђоковић.

Побједник меча Србија - Велика Британија играће у полуфиналу Дејвис купа са бољим из дуела Италија - Холандија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана