Ђоковић изгубио, Де Минор остварио највећу побjеду у каријери

Танјуг
Foto: Taнјуг/AP

Српски тенисер Новак Ђоковић поражен је данас у Перту од Аустралијанца Алекса де Минора 6:4, 6:4 у првом мечу четвртфинала Јунајтед купа.

Меч је трајао 92 минута. Де Минор је остварио највећу побjеду у каријери, пошто је успио да савлада Ђоковића, који није приказао своју најбољу игру пошто је током меча имао проблема са повредом зглоба десне руке. Српски тенисер је изгубио меч у Аустралији послије шест година.

Ђоковић је сигурно ушао у меч и на свој сервис повео је 1:0 у првом сету. Играло се потом гем за гем до резултата 3:3. Де Минор је у седмом гему, који је трајао 12 минута, имао двије брејк лопте на сервис српског тенисера, али је Ђоковић успио да поведе 4:3. 

Српски тенисер је потом у паузи између гемова затражио помоћ физиотерапеута због проблема са зглобом десне руке, али судије то нису примијетиле. Супервизор меча је ушао на терен и саопштио да физиотерапеут не може да укаже помоћ српском тенисеру. 

Де Минор је у наставку меча изједначио на 4:4, а онда је у наредном гему направио брејк и повео 5:4. Ђоковићу је у паузи између гемова указана помоћ. Де Минор је затим на свој сервис стигао до 6:4 и 1:0 у сетовима.

Ђоковић је сигурно освојио први гем у другом сету иако је имао проблема са повредом руке. Играло се потом гем за гем, а Де Минор је у седмом гему направио брејк и повео 4:3. Аустралијанац је задржао два гема предности, а други сет је добио резултатом 6:4.

У женском синглу за Србију ће играти Наталија Стевановић умјесто најављене Олге Даниловић, док ће Аустралију представљати Ајла Томљановић. По завршетку женског сингла биће одигран дуел микс дублова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана