Ђоковић: Хтео сам одмах да обезбедим "број 1"

Танјуг
Ђоковић: Хтео сам одмах да обезбедим "број 1"

ТОРИНО- Хтео сам одмах да добијем први меч и обезбедим "број 1" на крају године, сам себи сам ставио тај притисак, али сам успео и "растеретио" сам се за наставак турнира, рекао је најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић послије побједе против Данца Холгера Рунеа (2:1) на старту завршног Мастерса у Торину.

Ђоковић је рекордни осми пут у каријери обезбиједио прво мјесто на крају године, али и "пробио" магичну бројку од 400 недјеља на врху АТП листе, односно сад има обезбеђених најмање 406.

-Био је тежак меч, увек је тако против Рунеа, играо је сјајно. Имао сам тај пад у тај-брејку другог сета, али сам трећи одиграо сасвим солидно. Циљ је испуњен и све сада преко је бонус - истакао је Ђоковић, који брани титулу и сада жели да седми пут освоји завршни Мастерс.

Меч ће се памтити по томе што је "сломио два рекета" након изгубљеног сета.

-Извињавам се деци која су гледала - нашалио се Ђоковић и захвалио италијанској публици на подршци, уз опаску да се у Торину, баш као и Риму осјећа као код куће, што је "документовао" и обраћањем на течном италијанском језику.

Ђоковић се у уторак састаје са Италијаном Јаником Синером, који је раније савладао Грка Стефаноса Циципаса са 2:0 у сетовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана