Ђоковић други тенисер свијета, Алкараз увећао предност на првом мјесту АТП листе

ГС
Ђоковић други тенисер свијета, Алкараз увећао предност на првом мјесту АТП листе

БЕОГРАД- Најбољи тенисер свијета Шпанац Карлос Алкараз увећао је предност на првом мјесту АТП листе у односу на другопласираног Србина Новака Ђоковића на 600 бодова.

Алкараз на најновијој АТП листи, која је објављена данас, има 9.395 бодова, док је Ђоковић и даље други са 8.795 поена. Рус Данил Медведев је трећи са 6.530 бодова.

Грк Стефанос Циципас је задржао четврту позицију на АТП листи, док је Данац Холгер Руне напредовао за једно мјесто и сада је пети тенисер свијета.

Италијан Јаник Синер је послије освајања мастерса у Торонту напредовао за двије позиције на АТП листи. Он је шести тенисер свијета, док је Норвежанин Каспер Руд пао на седмо мјесто. У ТОП 10 најбољих тенисера свијета налазе се још Рус Андреј Рубљов и Американци Тејлор Фриц и Френсис Тијафо.

Што се тиче осталих српских тенисера, Ласло Ђере је напредовао за једно мјесто и тренутно је 34. играч на АТП листи са 1.215 бодова, док је Миомир Кецмановић направио скок за три позиције. Он је сада 41. тенисер свијета са 1.055 бодова. Душан Лајовић је такође напредовао, али за једно мјесто и тренутно је 66. играч на АТП листи са 839 бодова. Хамад Међедовић је 144. тенисер свијета са 436 бодова.

Најбољи тенисери свијета играће ове недјеље на мастерсу у Синсинатију.

Наредна АТП листа биће објављена за недјељу дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана