Ђоковић: Драго ми је што сам се победом вратио у САД

Танјуг
Ђоковић: Драго ми је што сам се победом вратио у САД

СИНСИНАТИ - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је задовољан пласманом у осмину финала мастерса у Синсинатију и додао да поштује наредног противника Француза Гаела Монфиса.

Ђоковић је успјешно стартовао на мастерсу у Синсинатију, пошто му је Шпанац Алехандро Давидович Фокина предао меч након што је српски тенисер освојио први сет 6:4.

-Надам се да ће Алехандро брзо да се врати на терен. На мрежи ми је рекао да се ради о повреди доњег дела леђа. Није добро због публике, очекивали су да виде добар меч. Надам се да могу да градим своју форму из дана у дан и да дижем ниво - изјавио је Ђоковић, пренио је званични сајт АТП-а.

Српски тенисер је истакао да је задовољан побједом, али је додао да су му помијешана осјећања, пошто је Шпанац предао меч.

-Надам се да ће се што да се опорави, да није превише озбиљна повреда, да ће бити спреман за Ју-Ес опен. Мени је драго што сам се вратио у Америку, што имам поново прилику да играм овде пред публиком која воли тенис. Вежу ме нека лепа сећања и успомене на овај терен, надам се да ће сутра да буде још боље - додао је Ђоковић. Он ће у осмини финала играти са Гаелом Монфисом из Француске. Српски и француски тенисер одиграли су 18 међусобних дуела, а Ђоковић је добио свих 18 мечева.

-Он је невероватан момак. Он је неко кога заиста поштујем и волим као особу. Један од најхаризматичнијих играча, које имамо у последње две деценије. Сјајно га је видети на терену, пошто се годинама борио са повредама. Мало је старији од мене. Сви говоре о мојим годинама, али шта је са њим. Биће то сутра дуел ветерана - закључио је Ђоковић.

Дуел Ђоковића и Монфиса на програму је у петак ујутру од 2.30 часа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана