Ђоковић девети пут у финалу Вимблдона

ГС
Foto: Танјуг/АП

ЛОНДОН - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић се пласирао у финале овогодишњег Вимблдона након што је савладао Италијана Јаника Синера са 3:0, по сетовима: 6:3, 6:4, 7:6.

Ђоковић је тако изборио девето финале у Вимблдону гдје се у недјељу бори за своју осму титулу, а пету везану на овом турниру. Са могућим освајањем титуле он би се изједначио са Роџером Федерером који има осам наслова.

"Полуфинале је увек густо, много тензије. Три тешка сета. Можда то резултат не показује, али било је неизвесно. Трећи сет је могао да оде на његову страну. Ипак ми је дао да дођем до тај-брејка. Много притиска, имао сам своје шансе на почетку, али је показао зашто је један од лидера младе генерације. Један од најбољих младих играча. Сјајно је бити део то нове генерације!" рекао је Ђоковић након меча.

У првом гему меча Ђоковић је спасио две брејк лопте, а затим у наредном гему направио брејк и повео 2:0. Испоставило се да је један брејк био довољан за освајање првог сета, пошто је Синер имао само једну брејк лопту, код вођства Ђоковића 3:1, али је није искористио. 

На старту другог сета, код резултата 1:1, Ђоковић прави брејк. У следећем гему виђена је бизарна ситуација, судија Ричард Хеј је одузео поен Ђоковићу због гласног узвика током поена, убрзо затим му је додијелио опомену због кашњења током сервиса, али Ђоковић је успио да буде јачи и од тога и од брејк лопте Синера и на крају да поведе 3:1. 

 

Није више било брејкова, а Ђоковић искористио другу сет лопту за вођство 2:0.

Код резултата 1:1 у трећем сету Ђоковић није искористио три везане брејк лопте, па до 5:4 за Синера није било брејка. Имао је Италијан затим две везане сет лопте, али их није искористио, па је Ђоковић изједначио на 5:5, а сет је затим ушао у тај-брејк. 

Синер је на старту тај-брејка повео 3:1, али је Ђоковић преокренуо на 4:3 и затим привео меч крају.

Ђоковић ће се у недељу у финалу, за 24 гренд слем трофеј, а осми на Вимблдону, борити против побједника дуела Карлос Алкараз (Шпанија) - Данил Медведев (Русија).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана